web analytics
Home Muziek De 538 ochtendshow wint de 18e Gouden RadioRing

De 538 ochtendshow wint de 18e Gouden RadioRing

© AvroTros

De 538 Ochtendshow is door het publiek verkozen tot beste radioprogramma van Nederland. Sinds de zomer van 2023 presenteren Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen iedere werkdag de ochtendshow op Radio 538. Nu, een half jaar later, wordt deze show al bekroond met de Gouden RadioRing. De RadioRing is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland.

De 538 Ochtendshow tijdens de uitreiking van de Gouden RadioRing: “We zijn echt heel erg blij en dankbaar om de grootste radioprijs van het jaar in ontvangst te mogen nemen. We zijn een half jaar bezig en nog lang niet klaar!”Dave Minneboo, Creative Director Radio: “Wat een geweldige onderscheiding is dit voor de topprestatie die het team van De 538 Ochtendshow al in korte tijd heeft neergezet. Sinds de start afgelopen zomer is het marktaandeel omhoog geschoten en natuurlijk het allerbelangrijkste; Tim, Rick, Niels en Florentien brengen een lach op het gezicht van onze luisteraars. Die waardering kregen zij al terug via reacties op het programma, maar nu ook met deze publieksprijs. En dan te bedenken dat we met deze ochtendshow eigenlijk pas net onderweg zijn. De winst van de Gouden RadioRing geeft het team en alle collega’s bij 538 extra boost om op deze koers door te gaan!”

De 538 Ochtendshow – vlnr Niels van Baarlen, Tim Klijn, Florentien van der Meulen, Rick Romijn © Radio 538

Tim Klijn heeft tussen 1998 en 2014 diverse programma’s op Radio 538 gepresenteerd. Ook was hij lange tijd de vaste vervanger van Edwin Evers. Rick en Niels waren 21 jaar lang de belangrijkste gezichten naast Edwin in ‘Evers Staat Op’, dat maar liefst 18 jaar daarvan te horen is geweest op Radio 538. Vanaf januari 2022 presenteerden Tim, Rick en Niels ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica. Sinds 5 juni 2023 zijn zij iedere ochtend tussen 06.00 uur en 10.00 uur te horen op Radio 538.

Met deze winst wist De 538 Ochtendshow de programma’s De Q-middagshow met Domien Verschuuren, The Friday Move, Jan-Willem Start Op! en KINKSTART achter zich te laten. AVROTROS organiseerde de feestelijke uitreiking in de Vorstin in Hilversum. De presentatie van de avond was in handen van 3FM-dj Rob Janssen.

Overige prijzen

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar Door de ogen van de Koning, waarin Edwin Evers in gesprek gaat met koning Willem-Alexander over tien jaar koningschap. De andere kanshebbers waren Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantelic Podcast. 

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Jan van Poppel (NPO Klassiek & NPO Radio 1/BNNVARA) en de Marconi Award voor Beste Zender gaat naar SLAM!. Eerder is bekendgemaakt dat Ghislaine Plag de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Tussen de uitreikingen door waren er optredens van Numidia, Marco Schuitmaker en The Jordan.

Bron en foto © AvroTros/ Radio 538