Home Nieuws Jongeren Schrijftalent gezocht! De Balie en Amsterdams 4 en 5 mei comité organiseren...

Schrijftalent gezocht! De Balie en Amsterdams 4 en 5 mei comité organiseren een schrijfwedstrijd voor jongeren

Schrijftalent gezocht! Dit jaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden, en vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland.  Maar wat betekent vrijheid, nu we door de coronacrisis binnen moeten blijven, niet naar school kunnen, en elkaar niet mogen ontmoeten? De Balie en het Amsterdams 4 en 5 mei comité organiseren in aanloop naar Bevrijdingsdag een schrijfwedstrijd. 

Schrijftalent tussen de 12 en 18 jaar wordt opgeroepen om een verhaal (500 – 800 woorden), gedicht of spoken word video over het thema ’75 jaar vrijheid’ in te zenden. Let op, de deadline is 26 april.

Juryleden Mano Bouzamour (schrijver De Belofte van Pisa), Samya Hafsaoui (presentator en schrijver) en Trudy Coenen (docent Nederlands, leraar van het jaar) bepalen de winnaar die we op Bevrijdingsdag bekendmaken. De winnaar ontvangt een podiumkaart ter waarde van EUR 50 en EUR 50 aan boekenbonnen. En: de winnende inzending wordt gepubliceerd in samenwerking met CJP en Het Parool!

Meedoen?

Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en telefoonnummer en natuurlijk je tekst over 75 jaar vrijheid naar wedstrijd@4en5meiamsterdam.nl. Schrijf je een verhaal? Dan mag dit tussen de 500 en 800 woorden zijn. Bij een gedicht op spoken word video maakt de lengte niet uit. De deadline is 26 april!

Bezoek onder website voor meer informatie

Bron: © De Balie