Home Drinks Politie gaat ouders van dronken jongeren snachts wakker bellen

Politie gaat ouders van dronken jongeren snachts wakker bellen

Tilburg Carnaval © PlanetZone

Jongeren die onder invloed van alcohol of drugs zijn en zich niet kunnen gedragen riskeren een telefoontje naar hun ouders die snachts wakker gebeld zullen worden. Het gaat om een proef die zo;n tien jaar geleden ook al eens werd uitgevoerd in verschillende gemeentes. Agenten zien nu weer een toename van overmatig alcoholgebruik onder jongeren ondanks de leeftijdsgrens van achttien jaar.

Deze leeftijdsgrens is er met een reden. Het vele gebruik van alcohol zorgt voor schade aan hersenen die nog in de groei zijn. “Het project is onder andere bedoeld om ouders daar bewust van te maken. Ook moet het leiden tot minder uitgaansoverlast”, aldus politiewoordvoerder Felicity Bijnaar tegen De Telegraaf

Het project “wakkere ouders” richt zich dus vooral op jongeren die nog geen achttien jaar zijn en start dit weekend in het centrum van Alkmaar. De actie zal voornamelijk in het weekend worden ingezet. Niet alleen de politie werkt mee maar ook de gemeente, de Brijder, Bureau Halt en de GGD zijn van de partij.

Bron Telegraaf Foto © PlanetZone