Home Nieuws Gadgets & Electronica LG lanceert G8 ThinQ en V50 Thinq

LG lanceert G8 ThinQ en V50 Thinq

Ook LG kan niet achterblijven en komt dan ook met 2 nieuwe toestellen op de markt, de G8 Thinq en de V50 Thinq.

De G8 heeft een 6,1 inch amoled-scherm met 3120 x 1440 pixels die tevens gebruikt wordt als speaker maar nieuw is dat deze nu het geluid stereo afneemt en dat klinkt natuurlijk weer beter als je je oordopjes niet gebruikt.

speelsgewijs op je smartphone met handgebaren

Verder bevat de G8 ThinQ een Time-of-flight dieptesensor aan de voorkant, een Real3D Image Sensor Chip van Infineon. Deze kan diepte herkennen. De combinatie met infraroodsensoren geeft de mogelijkheid voor enkele opvallende features. Zo kun je de apps openen, afspeelfuncties bedienen en het volume veranderen met handgebaren, In plaats van met je gezicht of je vingerafdruk kun je inloggen met ‘handherkenning’. De G8 ThinQ herkent de gebruiker aan zijn vaste houding van de handpalm zoals eerder ook met gezicht of vingers, nu gaan we dus een stapje verder.

Zo ga je met de handpalm naar de beeldscherm van de G8 waarbij de smartphone een groen en paars licht indiceert. Hierdoor springt ie open en heb je bijvoorbeeld de keuze om navigatie of muziekplayer te starten. je wijst naar rechts, de kant van de muziekplayer en deze zal dan ook verschijnen. Vervolgens komt er een volumeknop in beeld, nou wat let je..draai zoals je gewend bent maar dan in gebaren deze volumeknop maar eens naar rechts en zet volume maar zo hard als je kan om er een heerlijke party van te maken, doe er dan wel een boombox van LG bij 😉

Inloggen kan ook nog steeds met je gezicht of met een vingerafdruk, maar de vingerafdrukscanner bevindt zich nog steeds aan de achterzijde, onder de dubbele of driedubbele cameraopstelling. De 2e camera heeft een groothoeklens, met de 3e kan je inzoomen. Verder zullen Bezitters van een bedrade kopelefoon de aanwezigheid van een 3,5 mm-jack met quad-dac erg waarderen.

Evenals de V50 ThinQ beschikt de G8 ThinQ over de nieuwe Snapdragon 855-soc van Qualcomm, waarmee veel van de high-end toestellen van dit jaar worden uitgerust. Bij de G8 ThinQ is het aparte 5G-modem echter afwezig, zodat je het bij dit model met 4G moet doen. De Snapdragon 855 bevat 8 cores in een 1+3+4 core-configuratie

Naast de G8 ThinQ komt ook een goedkoper zustermodel, de G8s ThinQ. ee hoge resolutie (2248 x 1080) maar wel drie camera’s en de bijzondere dieptesensor voorop. De LG G8 ThinQ komt uit in diverse kleuren namenlijk: grijs, rood, zwart en wit en komt beschikbaar met 128 GB opslag en 6 GB ram, en 256 GB opslag en 8 GB ram. De G8s, leverbaar in grijs, blauw, zwart en wit, kent varianten met 64 en 128 GB opslag, maar sowiezo 6 GB ram. wanneer deze op de markt komen en wat de prijzen zijn was op het moment van schrijven nog niet bekend .