Home Nieuws Jongeren jongeren laat zichzelf zien tijdens Zoom performance

jongeren laat zichzelf zien tijdens Zoom performance

Kunstbende, het creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, ondersteunt Jazzy van Wersch in de uitvoering van haar droom.

‘Als alles mogelijk is, waar droom je dan van?’

Op deze vraag hoopt Jazzy van Wersch op zaterdag 27 juni 2020 antwoord te krijgen, door zoveel mogelijk creatieve jonge mensen samen te laten komen tijdens de Zoom performance ‘ZIE ONS’.

ZIE ONS powered by Kunstbende
Jazzy benaderde Kunstbende om haar te helpen ‘ZIE ONS’ te realiseren. En daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen. Op 27 juni – de dag dat de Westergas in Amsterdam eigenlijk overspoeld zou worden door honderden creatieve jongeren tijdens het Kunstbende Young Creators Festival – is ‘ZIE ONS’ om 14.00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van Kunstbende.

Jazzy wil kinderen en jongeren tussen de zes en achttien jaar een podium bieden om zichzelf te laten zien, om hun stem te laten horen. Al deze jonge mensen geven, door beelden en bewegingen, antwoord op vragen als: ‘wat is je lievelingskleur, hoe ziet jouw kamer eruit, hoe hoog kun jij springen, wat is jouw droom en hoe hard kun jij dansen?’ Omdat alle deelnemers dit op hetzelfde tijdstip doen, ontstaat er een levend kunstwerk en maakt iedereen tegelijk verbinding met elkaar.

De beelden van de Zoom performance ‘ZIE ONS’ worden opgenomen en gemonteerd tot een korte film, die Jazzy als een manifest wil verspreiden over het internet, om te laten zien op welke bijzondere manieren kinderen en jongeren van nu in de wereld staan.

Jongeren die mee willen doen kunnen ze zich aanmelden via de website van Kunstbende: www.kunstbende.nl/zie-ons.

Jazzy van Wersch
Jazzy (Venlo, 1997) won in 2013 Kunstbende in de categorie Dans met een choregrafie over Anne Frank. Nu is ze student aan de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam en door haar werk als dansdocent bij het Creative Kids Atelier in Amsterdam signaleerde ze dat jongeren érg veel moesten inleveren in de coronatijd. Niet meer naar school gaan, geen activiteiten buiten de deur, en voorstellingen waar soms wel een jaar aan was gewerkt werden geannuleerd.

Kunstbende
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Via voorrondes door het hele land stromen de 100 beste acts door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden in de area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands én een ander groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. Inschrijven voor workshops en voorrondes van Kunstbende kan via kunstbende.nl

Bron © Kunstbende