Home Nieuws Jongeren In ieder geval tot en met 13 maart geen theorie-examens en cursussen...

In ieder geval tot en met 13 maart geen theorie-examens en cursussen bij CBR

3D illustration of Coronavirus, virus which causes SARS and MERS, Middle East Respiratory Syndrome

De theorie-examens en cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ gaan in ieder geval tot en met zaterdag 13 maart niet door bij het CBR.

De theorie-examens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ gaan in ieder geval tot en met zaterdag 13 maart niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor de individuele theorie-examens, beroepstheorie-examens en de klassikale theoretische nascholing voor beroepschauffeurs.

Op 3 maart is het CBR gestart met alle praktijkexamens, toetsen en rijtesten. Dit was mogelijk omdat het kabinet één-op-één contactberoepen weer toestaat. Dit geldt niet voor theorie-examens en klassikale cursussen. Die zijn onder andere vanwege groepsvorming nog niet toegestaan. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en staan klaar voor een snelle hervatting. Uiterlijk 11 maart laten wij weten wat de gevolgen zijn voor theorie-examens en cursussen vanaf 15 maart.

Als de theorie-examens en cursussen weer starten, kan alles zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Voor het inhalen van de theorie-examens hebben we tot en met mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt. Alle kandidaten van wie een examen of cursus niet door kon gaan, krijgen bericht van het CBR. Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 1 juni.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd.

Bron © CBR