Home Nieuws Jongeren Grindr-afspraak in Bilthoven loopt uit op beroving in Opsporing Verzocht

Grindr-afspraak in Bilthoven loopt uit op beroving in Opsporing Verzocht

Een man die via een datingsite een afspraak had gemaakt, is met zeer veel geweld beroofd door zijn date en vijf andere jonge mannen. Het slachtoffer, een man uit Soest, had vrijdagavond 16 augustus in Bilthoven afgesproken met ene ‘Bashu’, een jonge man die hij via de datingapp Grindr had leren kennen. Toen hij met zijn date op de Dwarsweg liep, kwamen uit de bosjes opeens vijf jonge mannen die hem beroofden en mishandelden. Mogelijk was het niet de eerste keer dat de groep toesloeg. Een dag eerder lijken ze een andere jonge man beroofd te hebben. De politie zoekt ook nog altijd dit onbekende slachtoffer.

De 52-jarige Naima Jillal is sinds zondag 20 oktober vermist. De politie en haar familie maken zich ernstige zorgen om haar lot, sinds mevrouw Jillal die bewuste zondag op de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid in een donkere personenauto stapte. Daarna is er geen enkel levensteken van haar geweest. Mogelijk is ze slachtoffer van een misdrijf. De politie heeft vanavond in Opsporing Verzocht nieuwe informatie over haar verdwijning.

Verdachte van mishandeling staat op bewakingsbeelden
In Groningen is in de vroege ochtend van zondag 30 juni een 47-jarige man zo gewond geraakt door een mishandeling, dat hij nu – ruim 4 maanden later – nog altijd alleen maar vloeibaar voedsel kan eten. De Groninger was na een avond stappen op weg naar huis toen hij in contact kwam met een nog altijd onbekende man. Op bewakingsbeelden is te zien dat de onbekende man heftig gebaart naar het latere slachtoffer. Even later zou hij hem zo’n harde klap hebben gegeven, dat de Groninger uiteindelijk zwaar hersenletsel opliep. De politie hoopt dat de verdachte snel wordt herkend door kijkers van Opsporing Verzocht.

Politie zoekt doorrijder in Eindhoven
Op zondagmiddag 15 september reed in Eindhoven de 66-jarige Bep van de Langenberg naar huis op het scootertje dat ze net twee dagen ervoor van haar broer had gekregen. Toen ze op de Elzentlaan reed werd ze geschept door een Opel Zafira die even stopte en daarna doorreed. In eerste instantie leek mevrouw alleen een grote hoofdwond te hebben, maar het slachtoffer overleed later die nacht in het ziekenhuis. In Opsporing Verzocht een aangrijpend interview met één van de kinderen van mevrouw Van de Langenberg en alle sporen naar de doorrijder.

In Opsporing Verzocht worden vanavond ook beelden getoond van twee overvallen in Rotterdam, waar mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk voor is en wordt er een update gegeven van het onderzoek naar de zogenaamde ‘bloedprikkers’.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1