Home Nieuws Jongeren De vette elektrische fiets van Phatfour

De vette elektrische fiets van Phatfour

NOT FOR GRANNY’S

BN’ers als Kalvijn, Carice van Houten, Geraldine Kemper, Joshua Nolet en Wie is de Mol-winnares Rocky weten hoe je met 25 kilometer per uur naar je bestemming kunt fietsen en toch met droge oksels aankomt. Hoe je super chill door de stad cruiset, maar net zo makkelijk over een zandweg fietst. Met een fat e-bike van Phatfour rijd je probleemloos over elk oppervlak, terwijl je prinsheerlijk op het lange zadel zit. De nieuwste modellen van Phatfour, de FBL+ en de FLS+, hebben een kantelbaar stuur, een hydraulisch gedempte voorvork en een vernieuwd elektronisch systeem waardoor de Phatfour supersnel uit de startblokken gaat en heel easy op snelheid blijft. Smooth riding!

Wat is een fat e-bike eigenlijk? Het is een elektrische fiets, maar dan wel anders (toffer) dan die van je moeder (sorry mam). Een fat e-bike dankt zijn naam aan zijn stoere retro design met dikke banden en het stevige frame. Maar hij mag er dan volslank uitzien, hij weegt evenveel als een normale e-bike. Dankzij de brede banden en de soepel verende voorvork bedwing je moeiteloos elk wegoppervlak; sneeuw, zand of tramrails. Moet je bij een andere e-bike flink doortrappen om op tempo te blijven, de motor van Phatfour neemt het zware werk van je over. Je hoeft alleen licht bij te trappen. Je hebt dus de snelheid van een e-bike, maar komt nooit meer met een zweetkruin op je eindpunt aan.

De specs
Phatfour fietsen worden in ons eigen land vervaardigd uit hoogwaardig staal. Met de Bafang 250 Watt achterwielmotor ben je als eerste weg bij het stoplicht en met zijn 470Wh of optionele 630Wh accu kun je kilometers ver rondscheuren, zo’n 40 tot 80 kilometer. Er zijn ook een paar mooie opties voor je ontwikkeld, die het leven net een beetje aangenamer voor je maken. De nieuwste modellen FLB+ en FLS+ hebben een geveerde hydraulisch gedempte voorvork, kantelbaar stuur en een compleet vernieuwd elektronisch systeem waardoor de Phatfour 4 keer sneller optrekt, strakker accelereert en stabiel op topsnelheid blijft. Uniek voor de e-bikes van Phatfour: ze kunnen helemaal aangepast worden aan de smaak en de behoeftes van de gebruiker, met accessoires zoals een voor- of achterrek, kinderzitje, slotenbak, een telefoonhouder en zelfs een houder voor je surfboard. Je hoeft dus niet met een logge bakfiets de straat op om je gear/kids/boodschappen fietsend te vervoeren.  

Over Phatfour
Het begon in een Amsterdamse garage. Drie vrienden met een passie voor voertuigen en het design ervan bedenken een ontwerp voor een supervette elektrische fiets. Het resultaat: de fatbikes van Phatfour, stoere e-bikes met een lang zadel en dikke banden. Uniek aan Phatfour zijn de accessoires waarmee je deze fat e-bike helemaal naar je smaak kunt aanpassen. Phatfour heeft een aantal enthousiaste ambassadeurs: Carice van Houten, Kalvijn, Geraldine Kemper, voetbalster Rocky, influencer Dutch Performante en Joshua Nolet (Chef’s Special) cruisen er al mee rond.  

Bron en foto © Phatfour