Home Nieuws Jongeren Danny’s wereld: neerlands trots

Danny’s wereld: neerlands trots

Forum voor Democratie gaat door een zware crisis na publicaties over racistische berichten in appgroepen. In Danny’s wereld zoekt Danny FVD-jongerenleider Freek Jansen op om te vragen wat er is misgegaan. En ziet hij nog toekomst voor zijn partij?

Deze week onthulde Elsevier Weekblad dat ook Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet racistische uitlatingen deed in een appgroep van de partij. Afgelopen maanden ging de partij door een zware crisis na publicaties over racistische appjes van leden van Jong Forum voor Democratie. Theo Hiddema, Joost Eerdmans, Annabel Nanninga en een groot aantal volksvertegenwoordigers uit de Eerste Kamer en de provinciale staten hebben de partij verlaten omdat zij vinden dat Baudet en vooral jongerenvoorzitter Freek Jansen veel harder hadden moeten afrekenen met de mensen achter de controversiële berichten. Afgelopen maand zocht Danny Freek Jansen op om te vragen wat er is misgegaan en of hij nog een toekomst ziet voor de partij.

Danny’s wereld
In Danny’s wereld gaat Danny Ghosen op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, vraagt door en oordeelt niet. Of het nou gaat om de nieuwste designerdrugs, slachtoffers van mensenhandel of verspreiders van nepnieuws.

Danny’s wereld
aflevering 3: Neerlands trots

donderdag 11 februari, 21.05 uur, VPRO, NPO 2

vpro.nl/dannyswereld
hashtag: #dannyswereld

Bron © VPRO

Vorig artikelEredivisie wedstrijden zaterdag vervroegd
Volgend artikelNederlandse huishoudens wassen steeds slimmer
Ik ben de eigenaar van Planetzone