Home Nieuws Jongeren Google Meet premium videomeetings – gratis voor iedereen

Google Meet premium videomeetings – gratis voor iedereen

Technologie verbindt ons op afstand en helpt ons om veilig en productief te blijven. De afgelopen maanden brengen videomeetings ons samen – of we nu aan het werk zijn met collega’s, praten met zorgprofessionals, relaties onderhouden met vrienden en familie of lessen volgen vanuit huis.

Vandaag maakt Google haar premium tool voor videoconferenties, Google Meet, voor iedereen gratis beschikbaar. Google Meet wordt in de komende weken uitgerold naar alle gebruikers. Google werkt al jaren aan Meet om het een veilige en betrouwbare videoconferentie-oplossing te maken voor scholen, overheden en bedrijven over de hele wereld. In de afgelopen maanden is de lancering van de meest gevraagde functies versneld om de oplossing nog beter aan te laten sluiten bij de behoeftes van gebruikers. Vanaf begin mei kan iedereen met een Gmail-account zich aanmelden voor Meet om gebruik te maken en te genieten van de vele functies die beschikbaar zijn voor onze zakelijke en educatieve gebruikers. Functies zoals het inplannen van meetings, scherm delen, real-time ondertiteling en de schermindeling aanpassen aan persoonlijke voorkeur, waaronder een uitgebreide tegelweergave om meer dan één deelnemer in beeld te zien, komen voor iedereen beschikbaar.

Het is belangrijk dat iedereen die Meet gebruikt vanaf de start een veilige en goede ervaring heeft, dus vanaf volgende week breidt Google de beschikbaarheid geleidelijk uit naar meer en meer gebruikers in de komende weken. Dit betekent dat niet alle gebruikers meteen meetings kunnen aanmaken op meet.google.com. Je kunt je aanmelden om op de hoogte te worden gesteld wanneer Google Meet voor jou beschikbaar is.

Meer informatie over Google Meet vind je in onderstaande blogpost. Hierin vind je onder andere informatie over de veiligheid van Google Meet en over de specifieke toepassingen voor individuele gebruikers, groepen, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Bron © Google