Home Nieuws Gaming Nieuws Zero Latency VR Nederland start bouw in Rotterdam

Zero Latency VR Nederland start bouw in Rotterdam

Internationale entertainmentspeler Zero Latency VR is onlangs in Nederland gestart met de realisatie van een VR-attractie in Rotterdam die de stad als virtual reality-walhalla op de kaart zet. Een voormalige garage op het Rotterdamse Marconiplein wordt door Zero Latency VR Nederland getransformeerd tot een baanbrekende virtual reality-arena, die half januari 2020 de deuren zal open.

De Rotterdamse VR-hal wordt de 42ste locatie van de virtual reality-pionier Zero Latency VR, met vestigingen van Las Vegas tot Hongkong en van Mexico tot Dublin. De Australische VR-gigant begon in 2015 in Brisbane en geldt nu als wereldleider op het gebied van epische, free-roam multiplayer virtual reality entertainment, met inmiddels meer dan 1 miljoen bezoekers.

Zero Latency VR biedt virtual reality zoals je dat nooit eerder hebt ervaren. Niet in een krampachtige houding, uit angst dat je hopeloos verstrikt raakt in kabelsnoeren, of zittend op een kantoorstoel, maar met volledig bewegingsvrijheid. Het fenomeen heet free roam VR, waarbij je vrij kunt bewegen door een gigantische hal van 200 vierkante meter. Een ander uniek aspect van Zero Latency VR is dat het een sociale ervaring is: het is een multiplayerspel dat je met 2 tot en met 8 personen tegelijkertijd speelt. Je ziet elkaar, je kan met elkaar praten en beleeft het spel gezamenlijk.

Vrij bewegen en een virtuele wereld verkennen? Zero Latency VR NL start half januari 2020 met drie gevarieerde VR-games: Zombie Survival, Engineerium en het ultieme VR-spel Outbreak Origins. Dit zombiespel is wereldwijd niet alleen de meeste gespeelde VR-game van Zero Latency maar ook het hoogst gewaardeerd. Het game-aanbod wordt frequent uitgebreid, vernieuwd en geupgraded.

De Rotterdamse ondernemers die dit vernieuwende concept naar Nederland halen zijn Maarten Peelen en Vitas Kersbergen: “Onze VR-beleving is uniek in Nederland. Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega’s beleven.”

Momenteel wordt er hard gewerkt en verbouwd zodat half januari 2020 de virtual reality-droom van Zero Latency VR Nederland realiteit wordt. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en als eerste in Nederland deze ervaring wil beleven: op de website zijn nu al de eerste VR gamesessies te boeken. Ook vind je meer informatie over het spelaanbod en de unieke mogelijkheden van free-roam multiplayer virtual reality entertainment. Ga ook naar Facebook en Instagram voor actueel nieuws.

Over Zero Latency VR
Het in Melbourne gevestigde Zero Latency VR heeft spelruimtes op vier continenten en combineert creativiteit en technologie om de meest geavanceerde en meeslepende game-ervaringen in virtual reality te creëren. Inmiddels zijn de VR-ervaringen wereldwijd meer dan 1.000.000 keer gespeeld. Zero Latency VR werd door Fast Company genoemd als een van de tien meest innovatieve gamebedrijven. Forbes noemt de multiplayer games van Zero Latency ’s werelds meest geavanceerde free-roam VR ervaring.

Over Zero Latency VR Nederland
Half januari opent Zero Latency VR in Rotterdam zijn deuren in het M4H gebied vlakbij Marconiplein. In een enorme hal beleef je ’s werelds meest geavanceerde free-roam VR-ervaring (volgens Forbes). Je kunt vrij rondlopen, bewegen en elkaar zien. Je speelt met 8 teamleden tegelijk, waardoor deze sociale VR-ervaring ideaal is voor bedrijfsuitjes, verjaardagen, vriendengroepen en andere speciale gelegenheden. Zero Latency VR Nederland biedt 3 epische VR-ervaringen: Zombie Survival, Outbreak Origins en Engineerium.