Home Nieuws Gaming Nieuws Xbox viert Pride maand uitgebreid met ingame en fysieke items

Xbox viert Pride maand uitgebreid met ingame en fysieke items

Het is weer juni dus het is weer tijd voor Pride. Elk jaar verandert bijna de hele wereld in één grote regenboog om te strijden tegen discriminatie op basis van gender, seksuele voorkeur en andere vormen van ongelijkheid. De meesten kennen de maand vooral vanwege de vele Pride parades over de hele wereld (die nu gedeeltelijk niet doorgaan vanwege een pandemie). Elk jaar doen ook vele bedrijven mee aan Pride en één van de grootste supporters van dit soort initiatieven is Xbox. Ook dit jaar is zijn er weer vele plekken waar je regenbogen kunt vinden en tegelijk goede doelen kunt steunen. Benieuwd? Je leest er hier alles over!

Speciale Merchandise

De Xbox Gear Shop heeft een speciale range aan Pride merchandise die aan te schaffen is. Van shirts tot stickers en tasjes. Zo zijn er Halo shirts, Psychonauts shirts en Xbox logo tasjes elk met een speciale Pride afbeelding. Ook zijn de meeste afbeeldingen te bestellen als een sticker. Wees wel voorbereid: de verzendkosten zijn enorm hoog.

Pride hardware

Xbox heeft ook een speciale Xbox controller gemaakt met een speciale bedrukking. Net als de Pride kleding combineert het verschillende Pride vlaggen. Deze controllers zullen niet te koop zijn, maar worden weggegeven. Het design is wel te koop voor Surface apparaten.

Gaming

Betreffende games pakt Microsoft enorm uit. Ten eerste zal Tell me Why volledig gratis worden in juni en wanneer je hem claimed op Xbox, de Microsoft Store of Steam mag je hem gewoon houden na juni.

Forza Horizon 4 en Forza Motorsport 7 krijgen een speciale Ford Focus RS skin die ook weer helemaal in het teken staat van Pride. Voor Halo zal er een Unity nameplate beschikbaar komen en voor Xbox Gamer Pics en Profile themes zullen ook gratis Pride edities uitkomen.

Andere acties

Verder heeft Microsoft nog een donatie gemaakt aan verschillende nonprofits en zijn er nog verschillende andere evenementen (meer voor buiten Nederland) waarover je hier meer kunt lezen. Zo heb je bijvoorbeeld uitgebreide verhalen van Xbox Ambassadors die behoren tot LGBTQIA+.