Home Games Vol.4 van de Xenoblade Chronicles 3-uitbreidingspas verkrijgbaar vanaf 26 april, met...

[Video] Vol.4 van de Xenoblade Chronicles 3-uitbreidingspas verkrijgbaar vanaf 26 april, met gloednieuw verhaalscenario

© Nintendo Media

De laatste DLC van de Xenoblade Chronicles 3-uitbreidingspas* verschijnt op 26 april voor de Nintendo Switch. De trailer (zie hieronder) biedt spelers een indruk van het nieuwe verhaal van Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed. Dit verhaal speelt vóór de gebeurtenissen van Xenoblade Chronicles 3 en stuurt spelers op reis met een groep nieuwe en bekende personages in een scenario dat alle drie delen in de Xenoblade Chronicles-serie met elkaar verbindt. Daarnaast bevat Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed nieuwe gevechtsmechanieken, zoals de Unity Combo, waarbij twee personages samen als één aanvallen.


Daarnaast verschijnt op vrijdag 21 juli het Pyra/Mythra amiibo-dubbelpakket. Door het scannen van de Pyra-amiibo in Xenoblade Chronices 3, kunnen spelers het uiterlijk van het zwaard van

Noahs Swordfighter-klasse veranderen naar dat van Pyra’s Aegis Sword. Wanneer spelers de Mythra-amiibo scannen in Xenoblade Chronices 3, verandert het uiterlijk van het zwaard van Noahs Swordfighter-klasse naar dat van Mythra’s Aegis Sword. De Aegis Sword-skins zijn bruikbaar wanneer spelers aan een bepaalde eis in de game voldaan hebben. Hiervoor wordt nog een software-update uitgebracht. Tenslotte zijn er nu ook amiibo van Noah en Mio aangekondigd. Daarover wordt later meer bekendgemaakt.

Xenoblade Chronicles 3 verplaatst spelers naar de wereld Aionios, die wordt geteisterd door een eindeloos conflict tussen twee landen: Keves en Agnus. Na een toevallige ontmoeting besluit een groep van zes soldaten, afkomstig uit beide strijdende naties, hun verschillen opzij te zetten om samen te strijden tegen een nieuwe dreiging – die een nog veel groter gevaar blijkt dan hun onophoudelijke oorlog. Samen met Noah, Mio en hun vrienden trekken spelers door epische landschappen, waarin ze moeten vechten tegen woeste wezens en alles op alles moeten zetten om de eindeloze cyclus van geweld in hun wereld te doorbreken.

Net als in eerdere Xenoblade Chronicles-games beginnen gevechten wanneer spelers botsen met de zichtbare vijanden in hun omgeving. Daarbij besturen spelers niet alleen Noahs groep van zes avonturiers, maar ook andere personages die zich tijdens hun avonturen bij het team kunnen aansluiten. Elke strijder heeft zijn of haar eigen rol tijdens gevechten, wat diverse strategieën mogelijk maakt. Hun klasses bepalen de manieren waarop personages strijden, waarbij ze krachtige vaardigheden, de zogenaamde Arts, kunnen leren voor nieuwe mogelijkheden. Daarnaast kunnen specifieke tag-team-paren in de game gebruik maken van het Interlink-systeem om samen de gigantische Ouroboros-vorm aan te nemen. Het vierde en laatste deel van de Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass DLC, “Future Redeemed”, verschijnt op 26 april. De nieuwe content omvat een nieuw verhaalscenario met nieuwe en terugkerende personages en locaties. Daarnaast is de releasedatum voor het Pyra/Mythra amiibo-dubbelpakket aangekondigd en zijn nieuwe amiibo-figuurtjes van Noah en Mio onthuld.

Bron en foto © Nintendo Media