Home Games Seagate verbetert prestaties van de FireCuda 530 PCIe Gen4 NVMe SSD

Seagate verbetert prestaties van de FireCuda 530 PCIe Gen4 NVMe SSD

Seagate Technology Holdings plc (NASDAQ: STX) introduceert vandaag op SG21 zijn nieuwste SSD voor pc-gaming, de FireCuda™ 530. SG21 is het allereerste virtuele gamingevenement van Seagate. De nieuwe solid-state-schijf biedt gamers de nieuwste PCIe Gen4 NVMe SSD-technologie en de snelste prestaties uit de Seagate-serie opslagproducten voor pc-gaming. Hiermee kunnen gamers hun pc-prestaties verbeteren dankzij meer snelheid, power en meer capaciteit.

De FireCuda 530 levert sequentiële leessnelheden tot 7300 MB/s. Het PCIe Gen4-vermogen heeft overdrachtssnelheden die tot twee keer sneller zijn dan die van PCIe Gen3 SSD’s en 12 keer sneller dan die van SATA-gebaseerde SSD’s. De SSD is uitgerust met een door Seagate gevalideerde E18-controller en de nieuwste 3D TLC NAND om topsnelheid en een duurzaam product te garanderen voor pc-gaming. Seagate biedt ook een optionele heatsink, die speciaal is ontworpen door EKWB en koelribben inruilt voor een massiever, hoogwaardig aluminium blok met fijne textuurafwerking, dat zorgt voor maximale koeling.

“Dit is Seagate’s snelste en meest krachtige gaming-SSD en we presenteren het product tijdens ons virtuele gamingevent”, zegt Jeff Fochtman, Senior Vice President of Marketing van Seagate Technology. “Samen met de FireCuda 530, en onze line-up van partners en gasten op SG21, willen we de grenzen van gaming gaan verleggen.”“Het was een hele uitdaging om een heatsink op maat te ontwerpen waarbij vorm en functie bij elkaar pasten: Een product met een laag profiel voor PC-behuizingen met weinig ruimte, dat ook thermisch beheer biedt, met behoud van het slanke ontwerp waar zowel de Seagate FireCuda-serie als EKWB om bekend staan deze te kunnen maken”, zegt Kat Silberstein, Chief Executive Officer, Amerikaanse regio, van EKWB. “De open geest tijdens de samenwerking tussen Seagate en EK is wat de FireCuda 530 in staat stelt om nog beter te presteren.”

De FireCuda 530,  verkrijgbaar in uitvoeringen tot en met 4 TB, is  met 1,8 miljoen MTBF en tot 5100 TBW robuust te noemen. Dit betekent met andere woorden dat gamers 5 jaar lang elke dag naar 70% van de schijfcapaciteit data kunnen schrijven en wissen voordat hij het begeeft. De Seagate FireCuda 530 wordt geleverd met 3 jaar Rescue Data Recovery Services om data te herstellen1 wanneer dit nodig is en een garantie van 5 jaar, zodat gamers erop kunnen vertrouwen dat hun data veilig is. De schijf wordt geleverd met de Seagate-software SeaTools™ en DiscWizard™, zodat gamers en pc-bouwers nieuwe schijven aan hun computer kunnen toevoegen en de status en prestaties van elke schijf kunnen volgen.

De Seagate FireCuda 530 is vanaf eind juli verkrijgbaar voor € 151,90 (500 GB), € 269,90 (1 TB), € 567,90 (2 TB) en € 1.109,90 (4 TB). De FireCuda 530 met heatsink is verkrijgbaar voor  € 179,90 (500 GB), € 304,90 (1 TB), € 639,90 (2 TB) en € 1.179,90 (4 TB).

https://www.seagate.com/nl/nl/products/gaming-drives/pc-gaming/

Bron en foto © Seagate