Home Games ’s werelds grootste gamingcentrum, met meer dan 400 gaming-opstellingen, wordt geopend in...

’s werelds grootste gamingcentrum, met meer dan 400 gaming-opstellingen, wordt geopend in Stockholm

Gratis tickets voor de Space Grand Opening op 27 november worden vandaag om 13:00 uur vrijgegeven.

Op dit moment gaat de bouw van het nieuwe culturele centrum van Stockholm voor de digitale generatie de laatste fase in en vandaag is duidelijk geworden dat Space op 27 november 2021 voor het publiek open zal gaan.
Space, in het hart van Stockholm, wordt een nieuwe en wereldunieke ontmoetingsplaats die gaming, muziek en contentcreatie op zeven verdiepingen combineert. Space wordt ook ’s werelds grootste gaming-centrum, met meer dan 400 gaming-opstellingen, en de thuisbasis van de Avicii Experience: een meeslepende tentoonstelling ter ere van een van de ware iconen van de moderne populaire cultuur.

Met meer dan 400 volledig uitgeruste game-setups en toegang tot de meeste games op de markt, wordt Space een unieke plek voor alle gamers. Voor wie met een team wil oefenen of een besloten evenement voor vrienden wil houden, zijn er speciaal ingerichte bootcampruimtes. Op de onderste verdiepingen van het gebouw wordt de grootste permanente esports-arena van Noord-Europa gebouwd met ruimte voor 650 mensen waar esports-toernooien, concerten, inspiratielezingen en tech-conferenties worden gehouden.

Eindelijk kunnen we de openingsdatum van Space presenteren. Op 27 november openen we de deuren naar Stockholm’s nieuwe ontmoetingsplaats voor de belangrijkste onderdelen van de digitale cultuur: gaming, muziek en contentcreatie. Op 7500 m² creëren we een inclusief huis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en spelen, eten in een van onze restaurants, deelnemen aan esports-toernooien of muziek, podcasts en video kunnen produceren, zegt Åsa Caap, Head of Space.

Feestelijke opening en tickets
Tijdens de openingsdag, 27 november, kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende toernooien in Space gaming center. De toernooien worden georganiseerd door gerenommeerde gamers en enkele van onze meest bekende Zweedse streamers zoals Kingeen en ChapMad.
Het aantal bezoekers en de indeling van de Grand Opening worden aangepast volgens de richtlijnen en aanbevelingen van de lokale gezondheidsautoriteiten. Tickets kunnen vanaf vandaag om 13:00 uur gratis worden geboekt op www.space.cc

Gamers en influencers maken deel uit van onze grootste en creatieve industrieën. We zijn nu, in het hart van Stockholm, bezig met het creëren van ons eigen ‘huis’ op zeven verdiepingen waar de digitale generatie een uitlaatklep kan vinden voor hun creativiteit en interesse in gaming, zegt Per Sundin, CEO Pophouse Entertainment, die Space presenteert.

Space Community, te vinden op verdieping 1-4, is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, start-ups en groeiende bedrijven om elkaar te ontmoeten en hun ideeën in de tech- en digitale cultuur te realiseren. Het idee is om een nieuw type coworking- en conferentiefaciliteit aan te bieden voor iedereen in de digitale entertainmentindustrie.

Eten en drinken zijn, naast muziek, tech en gaming, een centraal onderdeel van Space en overal in huis zijn cafés, bars en ons restaurant dat zeven dagen per week geopend is. Meer informatie over het restaurant volgt binnenkort.

Space is een van de grootste investeringen van Pophouse Entertainment tot nu toe en werkt nauw samen met de stad Stockholm, Visit Stockholm, Stockholm Business Region en AMF Fastigheter, de eigenaren van het huis.

Op 27 november hebben jonge Stockholmers een nieuwe en volledig unieke plek voor digitale creatie – een soort ontmoetingsplek die voorheen ontbrak in het stadsbeeld van Stockholm. We zijn blij en trots dat dit gebeurt in het huis naast Sergels torg, dat met zijn geschiedenis en met zijn centrale ligging een duidelijk knooppunt zal zijn voor jonge cultuur en creativiteit, zegt Mats Hederos, CEO bij AMF Fastigheter.

Prijzen en tickets na de openingsdag:
Het Space-restaurant en de cafés zijn open voor het publiek, maar u moet uw plek in het gamingcentrum reserveren.
Het Space-restaurant en de cafés zijn open voor het publiek, maar voor het gamingcentrum moet je na de openingsdag een plek reserveren tegen een marktprijs. Reserveren gaat via een app die Space uitbrengt in verband met de opening in november.


Tickets voor Avicii Experience worden later dit najaar gepresenteerd wanneer de openingsdatum van de tentoonstelling bekend wordt gemaakt.

BRon © Space Stockholm