Home Nieuws Gaming Nieuws Alles wat we op Gamescom hebben geleerd over de toekomst van...

[Preview] Alles wat we op Gamescom hebben geleerd over de toekomst van Warhammer

Tijdens Gamescom hebben we een blik kunnen werpen op de toekomst van Warhammer. Zo hebben we alvast een blikje geworpen op een nieuwe career voor Vermintide 2 en de Class rework voor Darktide. Wat er exact nieuw gaat zijn lees je verder in dit bericht.

Necromancy maakt zijn opwachting

Op 19-10 verschijnt de Necromancer Career in Vermintide 2. Dan verschijnt de nieuwe held Sienna die de krachten van Necromancy introduceert. Volgens het team moet je deze class echt ervaren aangezien het een bijzondere approach is voor een zeer bekende kracht in fantasy games met magie. Veel meer informatie hebben we hier niet over gekregen, maar de ontwikkelaars waren erg enthousiast over de toevoeging.

Darktide komt naar de Xbox en wordt compleet vernieuwd

Warhammer: Darktide komt ook naar de Xbox, hoewel de ontwikkelaars dat al eerder wilden doen was er veel feedback gekomen op de game op PC. Hierdoor hebben ze eerst de tijd genomen om de game beter te maken en zo een goede ervaring te bieden vanaf het begin af aan.

Dit gaat gelijk vallen met een volledige rework van het class systeem. Oorspronkelijk kon je iedere vijf levels een perk kiezen, maar gaat nu veranderen. De volledige skill tree gaat vervangen worden door een tree per klasse met drie paden die op bepaalde momenten aan elkaar gelinked zijn. Hierdoor ben je niet beperkt tot één enkel type, maar kun je op bepaalde punten kiezen. Het moet meer als een rpg aanvoelen dan ervoor.

Hierdoor kunnen spelers een betere speelervaring krijgen doordat het meer speelstijlen omarmt en spelers dus meer vrijheid krijgen in het bouwen van een personage. Wij zijn hier al kort mee aan de slag gegaan en merkten dat alle paden inderdaad flink van elkaar verschilden en dus ook een goede toevoeging kunnen zijn in de uiteindelijke update. Zeker aangezien het een goede variatie is tussen passieve en actieve vaardigheden.