Home Nieuws Gaming Nieuws Gangs of Sherwood

[Hands-on] Gangs of Sherwood

In oktober dit jaar komt Gangs of Sherwood onder andere naar de PlayStation 5 en Steam. De game is een actievolle co-op game welke je meeneemt op een avontuur in de stijl van Robin Hood. Klinkt dat interessant? Wij kregen de kans om het spel alvast uit te proberen.

Gangs of Sherwood houdt het in de basis lekker eenvoudig. Zoals gezegd is het spel een actievolle co-op game waarbij je kiest uit één van de vier characters die allemaal hun eigen krachten hebben. Zo kun je spelen met Robin, welke uiteraard goed is met pijl-en-boog. Verder heb je de keuze uit Marian een assassin, Little John welke goed is met vuisten en Friar Truck als healer. De verschillende personages vertegenwoordigen in feite allemaal een verschillende class, welke elkaar op hun beurt weer goed aanvullen.

Tijdens onze speelsessie konden wij de game alleen in ons eentje spelen. Ondanks dat de co-op ervaring daardoor afwezig was, werd de essentie van de gameplay wel goed duidelijk. Gangs of Sherwood speelt namelijk vlot, lekker vlot. In de verschillende levels moet je van punt A naar B komen. Ondertussen slacht je flink wat vijanden af en neem je het vervolgens op tegen een eindbaas. In je eentje gaat dit wellicht wat snel vervelen, de game klinkt in elk geval perfect om co-op te spelen. Zo liet de ontwikkelaar onder andere weten dat zeker bij eindbaasgevechten alles draait om samenwerken tussen de verschillende classes. De laagdrempelige besturing zorgt er bovendien voor dat je al snel ‘plug-and-play’ bent om mee te spelen. Verder viel op dat het spel geen gebruik maakt van loot, iets wat opnieuw zorgt voor een laagdrempelige co-op ervaring. Immers kan je nu prima samen spelen met iemand die minder ver in de game is dan jij bent.

Gangs of Sherwood speelt niet alleen vlot, de game draaide ook vlotjes, ook wanneer er volop actie met verschillende vijanden op het scherm voorbij kwamen. De game oogt in elk geval op de pc scherp en gedetailleerd. De ontwikkelaar liet weten te streven naar een identieke ervaring op consoles. Wij kijken er in elk geval naar uit deze titel ook in co-op mode te gaan spelen!

Vorig artikelVoorlopige selectie Jong Oranje voor uitwedstrijden tegen Georgië en Gibraltar bekend gemaakt
Volgend artikel[Preview] Alles wat we op Gamescom hebben geleerd over de toekomst van Warhammer