Home Games Nintendo pakt uit met talloze nieuwe aankondigingen tijdens de Nintendo Direct-presentatie voor...

Nintendo pakt uit met talloze nieuwe aankondigingen tijdens de Nintendo Direct-presentatie voor E3 2021

Nintendo heeft op de E3 2021 in een ongeveer 40 minuten durende Nintendo
Direct een breed scala aan nieuwe Nintendo Switch-games aangekondigd, waarvan het merendeel dit jaar wordt uitgebracht. Ga naar de website van Nintendo of Europe E3 2021 om de Nintendo Direct | E3 2021 terug te kijken.

Aangekondigd werden onder andere Metroid Dread, de eerste 2D-Metroid-game, met een nieuw verhaal, met premiejager Samus Aran in de hoofdrol in 19 jaar; Mario Party Superstars, een nieuwe game in de Mario Party-serie met klassieke borden uit het Nintendo 64-tijdperk en een collectie minigames uit de hele serie; Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, bestaande uit de eerste twee Advance Wars-games, die vanaf de basis opnieuw zijn opgebouwd; WarioWare: Get
It Together!, de nieuwste game in de knotsgekke (en hilarische) WarioWare-serie; en Game & Watch: The Legend of Zelda, dat door Game & Watch-systemen is geïnspireerd en drie games uit de beginjaren van de Legend of Zelda-serie bevat.

Ook is Kazuya Mishima uit de TEKKEN-serie als de nieuwe DLC-vechter voor Super Smash Bros. Ultimate Fighters Pass Vol. 2* onthuld. Daarnaast ging er tijdens de Nintendo Directpresentatie een nieuwe teaser van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in première, waarbij gameplay en een nieuwe wereld hoog boven Hyrule werd getoond.

Verder zat de presentatie tot de nok toe gevuld met games van ontwikkelaar- en
uitgeverpartners, waaronder Mario + Rabbids Sparks of Hope van Ubisoft, een vervolg op het goed ontvangen Mario + Rabbids Kingdom Battle; Shin Megami Tensei V, de nieuwste titel in de geprezen Shin Megami Tensei-RPG-serie, ontwikkeld door Atlus en uitgebracht door Nintendo in Europa; en drie games in de Life is Strange-serie van SQUARE ENIX, inclusief de nieuwste game Life is Strange: True Colors.

Hieronder zijn de belangrijkste aankondigingen uit de Nintendo Direct op een rijtje gezet:


Metroid Dread: De eerste 2D-Metroid-game in 19 jaar, met een nieuw verhaal, komt dit jaar naar de Nintendo Switch. Metroid Dread is een direct vervolg op Metroid Fusion uit 2002 en biedt een einde aan het vijfdelige verhaal, dat is begonnen met het oorspronkelijke Metroid voor de NES, over het vreemde verband tussen premiejager Samus Aran en de Metroids. In deze game reist Samus in haar eentje naar een mysterieuze planeet, waar ze wordt opgejaagd door een gevaarlijke mechanische dreiging: de E.M.M.I.-robots. Wanneer spelers nieuwe vaardigheden krijgen, kunnen ze terugkeren naar reeds bezochte gebieden om nieuwe paden in te kunnen slaan en verborgen upgrades te vinden in klassieke Metroid-gameplay. Verken de uitgebreide map, ontwijk de E.M.M.I.-robots, en overwin de dreiging die deze planeet teistert wanneer Metroid Dread op 8 oktober wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Preorders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop. Ook is er vanaf de release een Metroid Dread Special Edition verkrijgbaar, met daarin de game, een SteelBook®, een artbook van 190-pagina’s over de 2D-Metroid-franchise en vijf kaarten met daarop boxart van alle
games in de vijfdelige saga. Tot slot zal er vanaf de release ook een nieuw amiibofiguurtje van Samus in haar pak uit Metroid Dread en een amiibo-figuurtje van een E.M.M.I. verkrijgbaar zijn als duopakket.

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild: In een nieuwe teaser werden gameplaybeelden en een uitgestrekte nieuwe wereld hoog boven Hyrule getoond. Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat gepland om in 2022 te worden uitgebracht voor de Nintendo Switch. In de toekomst wordt er meer informatie over de game onthuld.

Kazuya Mishima mengt zich in de strijd!: Kazuya Mishima uit de vechtgameserie
TEKKEN komt naar Super Smash Bros. Ultimate als de nieuwste DLC-vechter voor
Fighters Pass Vol. 2*, welke ook Min Min uit ARMS, Steve en Alex uit Minecraft,
Sephiroth uit FINAL FANTASY VII en Pyra/Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 bevat, alsook één nog aan te kondigen vechter. Op 28 juni zal Masahiro Sakurai in een speciale videopresentatie meer informatie geven over Kazuya, inclusief zijn exacte releasedatum.

WarioWare: Get It Together!: In WarioWare: Get It Together! speel je de meest
waanzinnige microgames als Wario of zijn vrienden. Elk personage heeft een eigen
vaardigheid, waardoor je elke microgame op unieke wijze kunt voltooien. Voor het eerst in de serie kun je ook met z’n tweeën microgames spelen op hetzelfde scherm door twee Joy-Con-controllers te delen, of via een draadloze verbinding met een extra spelsysteem en exemplaar van de game. Het knotsgekke, wilde en waanzinnige WarioWare: Get It Together! wordt op 10 september uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Mario + Rabbids Sparks of Hope: Mario en zijn vrienden werken wederom samen met de Rabbids om het heelal te redden! Ontdek planeten vol gekke bewoners en nog gekkere geheimen terwijl je moet voorkomen dat het universum door een mysterieus kwaad in de chaos wordt gestort. Mario + Rabbids Sparks of Hope komt in 2022 naar de Nintendo Switch. Zin om het oorspronkelijke Mario + Rabbids Kingdom Battle te spelen? De game is tot 27 juni met 75% korting verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

Shin Megami Tensei V: In de nieuwste titel binnen de geprezen Shin Megami TenseiRPG-serie speel je als student die nieuwe krachten moet gebruiken om zich door een woestenij vol demonen te vechten met een command-based vechtsysteem. Voer krachtige combo’s uit door de zwakke plek van je tegenstander te vinden. Hoewel demonen formidabele tegenstanders zijn, kunnen sommige waardige bondgenoten worden door met ze te onderhandelen en ze te overtuigen om met je mee te vechten in een stervende wereld. Hoe zal jouw lot zich ontvouwen? Ontdek het wanneer Shin Megami Tensei, door Nintendo uitgegeven in Europa, op 12 november exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp: Leid je eigen troepen in strategische turn-based veldslagen als een tactisch adviseur voor het Orange Star-leger. Jouw expertise is onmisbaar bij het verplaatsen van eenheden over land, over zee en door de lucht en het ontketenen van CDT-krachten om het tij te keren. Versla vijandelijke eenheden en verover steden en basissen om de overwinning in de wacht te slepen en de vrede veilig te stellen. Houd het terrein en het weer in de gaten, want die hebben invloed op het verloop van de strijd. Beleef de twee campagnes over de gebeurtenissen in Advance Wars en Advance Wars 2: Black Hole Rising. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp marcheert op 3 december naar de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Game & Watch: The Legend of Zelda: Dit nieuwe Game & Watch-systeem in retrostijl bevat drie klassieke games uit de Legend of Zelda-serie – The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link en The Legend of Zelda: Link’s Awakening – alsook een speciale versie van de Game & Watch-klassieker Vermin met Link als speelbaar personage. Een speelbare digitale klok gebaseerd op The Legend of Zelda en een speelbare timer met Zelda II: The Adventure of Link-thema zijn ook inbegrepen. Game & Watch: The Legend of Zelda wordt op 12 november uitgebracht.

Mario Party Superstars: Bouw een feestje met een sterrencollectie van Mario Partyborden en -minigames! Mario Party Superstars bevat vijf klassieke borden uit het Nintendo 64-tijdperk en een collectie van 100 minigames uit de hele Mario Party-serie – en alle spelstanden kunnen ook online worden gespeeld!** Mario Party Superstars wordt op 29 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

MONSTER HUNTER STORIES 2: Wings of Ruin: Maak je klaar voor de rit van je leven samen met je monstermaatjes in het RPG-avontuur MONSTER HUNTER STORIES 2: Wings of Ruin. Verken de meest uiteenlopende gebieden, verzamel materialen en vervaardig voorwerpen voor op je reis terwijl je de strijd aangaat in turn-based gevechten. Kun je wel wat extra monsterkracht gebruiken? Speel samen met je vrienden in coöperatieve multiplayermissies en -gevechten. Probeer de gratis demo uit vanaf 25 juni en draag je voortgang over naar de volledige game wanneer die op 9 juli wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Life is Strange: True Colors: In Life is Strange: True Colors wordt het verhaal verteld van Alex, een jonge vrouw die beschikt over de bovennatuurlijke gave om emoties van anderen te absorberen en te manipuleren. Ervaar het meeslepende verhaal en de morele keuzes die je moet maken wanneer de game op 10 september wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Life is Strange Remastered Collection: Ervaar het geprezen Life is Strange, én het vervolg, Life is Strange: Before the Storm, met geremasterde visuals en animaties. De twee games, met een aangrijpend verhaal en memorabele personages, komen voor het eerst naar de Nintendo Switch als onderdeel van een compilatie wanneer Life is Strange Remastered Collection later dit jaar wordt uitgebracht.

Super Monkey Ball Banana Mania: Meer dan 300 opnieuw gemaakte levels en
doolhoven, 12 leuke minigames en een kleurrijke cast van personages keren terug naar de wonderlijke wereld van Super Monkey Ball in deze remaster van de iconische eerste drie Super Monkey Ball-games – perfect getimed met het 20-jarig jubileum van de populaire serie. Super Monkey Ball Banana Mania wordt op 5 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Danganronpa S: Ultimate Summer Camp: Populaire personages uit de Danganronpaserie zijn klaar voor de zomer in de nieuwe game Danganronpa S: Ultimate Summer Camp. Verken Jabberwock Island en ontwikkel je Dangan-personages, verdien geld door de strijd aan te gaan en verbeter je uitrusting, versla eindbazen en ga door naar het volgende eiland. Ontdek het tropische resort wanneer Danganronpa S: Ultimate Summer Camp later dit jaar wordt uitgebracht.

Danganronpa Decadence: Er komen ook drie klassieke games uit de Danganronpaserie naar de Nintendo Switch. De fysieke collectie bestaat uit Danganronpa: Trigger Happy Havoc Anniversary Edition, Danganronpa Edition en Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition, naast de nieuwste game Danganronpa S: Ultimate Summer Camp. Beleef de visuele novelcollectie of koop de games los in de Nintendo eShop. Danganronpa Decadence wordt later dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Pass: Wanneer je de uitbreidingspas
voor Hyrule Warriors: Age of Calamity** koopt voor € 19,99, ontvang je twee waves aan DLC wanneer die worden uitgebracht. Wave 1: Geavanceerd leven komt op 18 juni beschikbaar en Wave 2: Wachter der Herinneringen verschijnt eind november. De eerste wave bevat nieuwe wapentypes, uitdagende nieuwe vijanden en een uitgebreid roster, inclusief de nieuwe speelbare Doorgewinterde Wachter. Wave 2 bevat nieuwe personageverhalen, nieuwe levels, een uitgebreid roster en nieuwe vechtvaardigheden voor bestaande personages.

Mario Golf: Super Rush: Nadat Mario Golf: Super Rush op 25 juni wordt uitgebracht, komt er nog meer content naar de met Paddenstoelenrijk-doordrenkte golfgame. In de toekomst worden er namelijk gratis updates uitgebracht met extra banen en speelbare personages. Je kunt de golfbaan bijna betreden! Pre-orders voor de game zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD: Op 16 juli wordt The Legend of Zelda:
Skyward Sword HD uitgebracht voor de Nintendo Switch, waardoor je dit avontuur van Link kunt beleven met HD-graphics en nieuwe besturingsopties. Op diezelfde dag wordter ook een amiibo-figuurtje van Zelda en Loftwing (apart verkrijgbaar) uitgebracht, alsook een set Joy-Con-controllers in de stijl van het Meesterzwaard en een Hyliaans schild (apart verkrijgbaar)

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2: Maak je klaar voor twee iconische, volledig in HD geremasterde skateboardgames! Skate op epische jams als de legendarische Tony Hawk en een roster van nieuwe en terugkerende pro’s. Neem je sessies met alle oorspronkelijke spelstanden overal mee naartoe en speel lokaal of online** om je tricks aan andere skaters te laten zien. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 wordt op 25 juni uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.

Just Dance 2022: Swing erop los in de nieuwste Just Dance! Deze nieuwe titel in de populaire serie bevat 40 gloednieuwe nummers, zoals “Level Up” van Ciara, “Believer” van Imagine Dragons, “Run the World (Girls)” van Beyoncé en nog veel meer. Dans op meer dan 700 songs met de lidmaatschap-streamingdienst Just Dance Unlimited. Er zit één maand gratis inbegrepen bij de game. Just Dance 2022 wordt op 4 november uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Marvel’s Guardians of the Galaxy: Cloud Version: Start de jet-laarzen van Star-Lord voor een wilde reis door de kosmos in Marvel’s Guardians of the Galaxy. Met de onvoorspelbare Guardians aan je zijde moet je je van de ene explosieve situatie naar de andere begeven. Hier zijn originele en bekende Marvel-personages verwikkeld in een strijd om het lot van het universum. Marvel’s Guardians of the Galaxy: Cloud Version wordt op 26 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Two Point Campus: Keer terug naar de grappige, charmante en gekke wereld van Two Point County! In deze vermakelijke managementsim bouw en run je je eigen universiteit hoe jij dat wilt. Je hebt vele creatieve tools tot je beschikking om de school helemaal naar eigen smaak in te richten en je educatieve imperium naar een hoger niveau te tillen. Two Point Campus wordt volgend jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Worms Rumble: In deze real-time cross-platform arenashooter verpletter je je
ongewervelde tegenstanders in gevechten met 32 spelers.** Speel de dagelijkse
uitdagingen, gevechtsspelstanden en seizoensgebonden events om je een weg naar de top te wurmen. Strijd op een nieuwe map, Spaceport Showdown, en grijp de gratis Patchwork Bear-outfit (exclusief voor de Nintendo Switch), welke tot twee weken na de release van de game beschikbaar is. Pre-orders voor Worms Rumble beginnen vandaag in de Nintendo eShop met 25% korting, voordat de game op 23 juni naar de Nintendo Switch komt.

Project Zero: Maiden of Black Water: In dit horroravontuur verdrijf je geesten met de Camera Obscura en doe je onderzoek naar de mysteries rondom de etherische doch dodelijke Hikami-berg. Het ijzingwekkende verhaal bevat diverse hoofdpersonen, waardoor je de game vanuit verschillende perspectieven kunt beleven. Deze versie van de game bevat ook nieuwe kostuums. Project Zero: Maiden of Black Water wordt dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Cruis’n Blast: De arcadetopper Cruis’n Blast komt op volle snelheid naar de Nintendo Switch. Raas over bijna 30 spectaculaire banen. Je kunt met tot wel vier spelers tegelijk racen, dus kies je favoriete voertuig en geef gas. Er zijn maar liefst 23 voertuigen beschikbaar, van gelicentieerde supercars tot een monstertruck, tank, en zelfs een eenhoorn. Cruis’n Blast komt dit najaar als console-exclusive naar de Nintendo Switch.

DOOM Eternal-DLC: Maak je klaar voor een helse klus in de eerste campagneuitbreiding voor DOOM Eternal, The Ancient Gods – Part One. Er staan je nog zwaardere uitdagingen te wachten terwijl je in ruïnes vol demonen en in de stromende regen tegen de nieuwste dreigingen uit de hel vecht. De DLC wordt vlak na de presentatie uitgebracht voor de Nintendo Switch.

DRAGON BALL Z: KAKAROT + A NEW POWER AWAKENS SET: Beleef het verhaal van Goku en andere Z Fighters opnieuw in deze actie-RPG. Speel door de vier saga’s en neem het op tegen iconische vijanden. Verken de wereld op jouw manier: help de lokale bevolking, verzamel ingrediënten en train om nieuwe vaardigheden te krijgen. De eindbaasepisodes “A New Power Awakens Parts 1 and 2” zijn ook inbegrepen. DRAGON BALL Z: KAKAROT + A NEW POWER AWAKENS SET wordt op 24 september uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Strange Brigade: In dit third-person avontuur knal je je een weg door een leger van gemummificeerde verschrikkingen terwijl je eigenaardige puzzels moet oplossen in ruïnes vol valstrikken. Speel alleen of werk lokaal draadloos of online** samen met andere avonturiers. Strange Brigade wordt vlak na de presentatie uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Astria Ascending: Het fantastische rijk Orcanon wacht op je! Tijdens je ontdekkingsreis door deze volledig handgeschilderde wereld stel je je eigen team van halfgoden samen en ontketen je vernietigende aanvallen in meeslepende, turn-based gevechten. Astria Ascending wordt op 30 september uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Bron en foto’s © Nintendo

Vorig artikelLoting eerste voorrondens UEFA Champions en Conference League
Volgend artikelJeroen Veldmate keert terug naar Emmen