Home Games Herman Miller en Logitech G introduceren Vantum, een moderne gamestoel speciaal ontworpen...

Herman Miller en Logitech G introduceren Vantum, een moderne gamestoel speciaal ontworpen voor de gamer van nu

© logitech

Herman Miller heeft vandaag in samenwerking met Logitech G zijn nieuwste performance gaming stoel, Vantum onthuld. Deze stoel is gericht op veelzijdigheid, aanpassingsvermogen en is speciaal ontworpen voor de gamer van nu. Vantum blijft trouw aan de onderzoeksgerichte geest van het krachtige partnerschap tussen Herman Miller en Logitech G. Het biedt gamers het juiste niveau van ondersteuning tijdens de verschillende spelmodi voor meer comfort, concentratie en uithoudingsvermogen, of ze nu spelen of pauzeren.

“Als prestatiegericht merk is het onze ultieme ambitie om het potentieel van elke speler te ontgrendelen door middel van doordachte oplossingen en onderzoek dat problemen oplost, resultaten oplevert en zinvolle verandering mogelijk maakt op elk niveau van gaming,” zegt Jon Campbell, General Manager Gaming bij Herman Miller. “De Vantum gaming stoel is ons antwoord op de vraag van de community naar meer van onze samenwerking. Het levert dezelfde belofte van geavanceerde ergonomie, ongeëvenaarde kwaliteit en wenselijkheid van de originele Embody Gaming stoel – maar nu met meer kleuropties en een toegankelijker prijspunt.”

“De afgelopen 3 jaar hebben Logitech G en Herman Miller samengewerkt richting de  gedeelde visie op het leveren van hoogwaardige, ergonomische meubeloplossingen voor gamers. We zijn verheugd om de volgende fase van onze evolutie in te gaan met deze mijlpaal”, zegt Aron Drayer, Head of Marketing Partnerships voor Logitech G. “Samen met Herman Miller is onze gedeelde passie en drive om gamers het allerbeste te bieden. We gaan onze creativiteit en expertise blijven stimuleren en we kunnen niet enthousiaster zijn om de gaming community met Vantum te presenteren.”

In de kern ondersteunt de Vantum gaming stoel de actieve/gaming-forward houding, een positie waarvan bewezen is dat ze de focus en snellere reactietijden bevordert. Dit zijn de twee factoren die een cruciale rol spelen tijdens het gamen. Om dit te bereiken, werd Vantum ontworpen. Het doel is om gebruikers proactief in een actieve/rechtopstaande positie te plaatsen zodra ze gaan zitten, met behulp van een aangepast zitkussen en PostureFit. Dat biedt instelbare steun aan de onderrug en verstevigd de bekken, waardoor slungeligheid en vermoeidheid kan worden voorkomen. Om gamers verder te helpen en ervoor te zorgen dat ze in hun juiste positie zitten, zijn de kantelverstellingen voorzien van numerieke feedback. Hierdoor kunnen gamers gemakkelijk hun voorkeursinstellingen identificeren en instellen.

Een opvallend nieuw kenmerk van het ontwerp is de aanwezigheid van een hoofdsteun. Wanneer de speler zich niet in een actieve spelpositie bevindt, biedt de verstelbare hoofdsteun gamers maximaal comfort. Dit wordt bereikt door het gebied waar de basis van het hoofd en de ruggengraat samenkomen correct te ondersteunen. Dit mechanisme oefent weinig of geen directe druk uit op de nek, waardoor spelers met gemak achterover kunnen leunen en ontspannen.

© Logitech“Een van de patronen die onze teams tijdens ons onderzoek opmerkten, is dat gamers veelzijdigheid nodig hebben”, zegt Campbell. “Een sterke actieve houding is cruciaal voor het gamen, maar eveneens een ondersteunde, liggende positie voor momenten van ontspanning is essentieel voor moderne gamers die niet alleen games spelen. Ze kijken ook streams en films, chatten met vrienden, nemen deel aan virtuele evenementen of genieten gewoon van een rustig moment na een stressvolle wedstrijd.”

Om de liggende positie verder te ondersteunen, is de Vantum de eerste gamestoel met een thoracale steun, die dient om de bovenrug, de nek en het hoofd goed te ondersteunen in een ontspannen positie. De hoofdsteun en de thoracale steun werken samen om ervoor te zorgen dat gamers altijd hun druk kunnen verlichten en zich weer kunnen concentreren wanneer dat nodig is, vooral wanneer ze lange tijd spelen.

Of een gamer nu rechtop zit tijdens een spannende wedstrijd, achterover leunt in een moment van rust, of ergens daartussenin, het flexibele kussen en het exclusieve ophangingsmateriaal van Vantum bieden comfort en ondersteuning door de druk op de juiste manier te verdelen in reactie op elke houding – waardoor het evenwicht en de bloedstroom worden geoptimaliseerd. De bekleding van de zitting is van 100% gerecycled textiel met hoogwaardige eigenschappen.

Wat het uiteindelijke uiterlijk van de stoel betreft, onderging de Vantum gaming stoel vele revisierondes met verschillende ideeën om ervoor te zorgen dat de behoeften van de gamer prioriteit kregen in zowel de esthetiek als het uiterlijk. “Dit project begon met de uitdaging om de essentie van een gamestoel te deconstrueren”, zegt Campbell. “Hoe zorg je ervoor dat een stoel levendig en actief aanvoelt, en niet traag en zittend? Hoe communiceer je visueel via kleur en emotie wat de eigenlijke technologie en architectuur van het stuk moeten doen?”

Het eindresultaat is een expressieve, gedurfde stoel die de gebruiker visueel en fysiek wiegt terwijl de ondersteunende, technische onderdelen erin worden gelaagd. Visueel lichtgewicht, vloeiend en sculpturaal, de Vantum gaming stoel combineert perfect comfort, ondersteuning en een atletische expressie voor de moderne gamer. Gamers kunnen hun stoel verder aanpassen door te kiezen uit drie schitterende kleuren: Polar, Flare en Obsidian.Prijs en beschikbaarheid
De Vantum gaming stoel is nu verkrijgbaar voor € 1288,00. Net als de rest van het portfolio is Vantum rigoureus getest en gebouwd om lang mee te gaan, met een garantie van 12 jaar. De stoel is gemaakt van duurzame materialen, waaronder gegoten aluminium en glasgevuld nylon. Vantum is verkrijgbaar bij de Herman Miller winkels en op hermanmiller.com/gaming

Bron en foto © logitech