Home Nieuws Gadgets & Electronica Bussum, Heerhugowaard en Roosendaal aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

[video] Bussum, Heerhugowaard en Roosendaal aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

Rossendaal © VodafoneZiggo

Huishoudens en bedrijfspanden in Bussum, Heerhugowaard en Roosendaal zijn vandaag aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 5,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

Signaal voor het overgrote deel via glasvezel

Het vaste netwerk van Ziggo bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor het overgrote deel via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijkkast tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe. Daarmee zijn ook hoge internetsnelheden te behalen, met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. In april heeft VodafoneZiggo tijdens een test een downloadsnelheid van 10 gigabit per seconde bereikt op het bestaande vaste netwerk. Met deze snelheid is een 4K-film van twee uur in 10 seconden gedownload.

GIGA-abonnement

Ziggo’s nieuwe abonnementsvorm ‘GIGA’ bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.

Bron en foto © VodafoneZiggo

Vorig artikelFamilie neemt binnenkort afscheid van Gunther Levi en Martine Jonckheere
Volgend artikelFreddie Mercury 30 jaar dood: een podcast over zijn laatste dagen
Ik ben de eigenaar van Planetzone