Home Nieuws Gadgets & Electronica Review: Soul ST-XS True Wireless Earphones

Review: Soul ST-XS True Wireless Earphones

“Met één knop Siri of je Google Assistent activeren”

Van Soul kregen we deze ST- XS True Wireless oortjes toegestuurd. Bij de uitstraling leek het vooral voor zakelijk gebruik te zijn bedoeld, maar na wat research blijkt het ook voor een ander doelgroep bedoeld te zijn, namelijk… jullie!

Design

Het eerste wat opvalt is het design. Ik was gezegend met de Midnight Blue versie. Het is een hele aparte kleur. De ene keer lijkt het blauw, de andere keer paars. Persoonlijk vind ik dit de beste kleur die erbij zit. Andere kleuren zijn: roze, wit en zwart.

De oortjes zijn klein, maar toch zijn ze te groot voor mijn oren, zelfs met de kleinste oordopjes passen ze nauwelijks. Dat vind ik toch wel gevaarlijk. Ze vallen daardoor namelijk uit mijn oor en belanden uiteindelijk op de grond. Ik vind ze ook helemaal niet comfortabel, maar dat zal komen omdat ze niet passen.

Het accudoosje die erbij zit is mooi en licht. Toch maak ik mij zorgen over het klepje die de bovenkant bedekt. Deze ziet er namelijk heel breekbaar uit, het plastic is heel dun. Hiervoor moet je oppassen in je schooltas. Het formaat is wel lomp, maar niet te lomp. Het had kleiner gekund.

Muziek

Ik ben zelf een enorme liefhebber en geef veel om geluidskwaliteit. Helaas moet ik Soul teleurstellen door te zeggen dat ik ontevreden ben over het geluid. Er zit nauwelijks bass in en als je hem harder zet, klinkt het geluid alleen maar scheller.

Bellen

Er wordt een telefoonnummer opgenoemd zodra je wordt gebeld. Dat is nogal onhandig. De enige telefoonnummers die je uit je hoofd weet zijn waarschijnlijk de nummers van familieleden. Daarvoor hadden ze beter een naam kunnen instellend die wordt uitgesproken. Dat is ook veel sneller dan een telefoonnummer opnoemen. Voor je hebt kunnen bedenken van wie het is, is het waarschijnlijk al te laat.

Functies

Zoals je op de onderstaande foto kan zien, zie je dat er een hoop functies zijn. Toch werkt niet alles even praktisch. Bij sommige functies moet je per se de linker pakken en bij de andere weer de rechter. Je moet dat door hebben. Wat wel superhandig is, is dat je Siri of Google Assistent gemakkelijk kan activeren. Voor muziek vallen de functies tegen. Je kan namelijk wel een volgende nummer kiezen, maar niet de vorige. Ook het geluid is niet te bedienen.

Prijs

Om eerlijk te zijn ben ik blij dat ik deze earphones heb gekregen en niet heb gekocht. De adviesprijs ligt namelijk rond 90 euro. Dat zal ik hiervoor nooit hebben uitgegeven. Blind zal ik zo’n 20 of 30 euro hebben verwacht. Dat is een enorm verschil.

Hoe zit ie?

De oortjes vallen gemakkelijk uit je oren omdat ze zich niet kunnen vasthouden aan je oorschelp. Mochten ze in je oor zitten, probeer dan vooral rustig te zitten. Lopen was een ramp. Ik heb zo’n 2km gelopen en ze zijn 5x uitgevallen. Ze kunnen in ieder geval wel tegen een stootje ben ik achter gekomen. De oortjes belandden bij mij één keer onder een struik en één keer bijna onder een auto. Ze stuiteren namelijk wel goed! Maar het is een oortje en geen stuiterbal, daarom vind ik dit ook wel een nadeel. Als hij valt dan is hij meteen een eind weg.

Aanrader

Het is totaal geen aanrader, helaas. Voor zowel zakelijk als voor muziek zou ik hem niet kopen. Het geluid voor muziek valt enorm tegen en voor gesprekken zal ik alsnog je telefoon erbij pakken, zodat je de garantie hebt dat je de goede persoon opneemt en dat je oortjes niet een keer per ongeluk uitvallen.

RECENSIES OVERZICHT
Soul True Wireless Earphones ST - XS
Vorig artikel6 redenen waarom elke gamer deze Logitech G502 Hero gaming muis zou moeten hebben
Volgend artikel2019 met vele goede voornemens begonnen in Scheveningen
soul-true-wireless-st-xs-reviewSamenvatting + Mooi design, mooie kleuren + Siri en Google Assistent vriendelijk + Handige functies + Handig opladen + Bluetooth kan echt tot max 10 meter. - Geen hersluitbaar zakje voor oordopformaten - Te duur voor prijs-kwaliteit - Schel geluid, weinig bass - Een telefoonnummer i.p.v. een naam wordt genoemd - Functies op links en rechts doorkrijgen