Home Nieuws Gadgets & Electronica Sony kondigt beschikbaarheid BRAVIA XG95 LED-serie aan

Sony kondigt beschikbaarheid BRAVIA XG95 LED-serie aan

Sony introduceert de XG95-serie BRAVIA 4K HDR TV in een 55”, 65”, 75” en 85” formaat. Deze modellen zijn vanaf halverwege maart verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux.

De XG95 is uitgerust met de Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor voor een uitstekende weergave van 4K HDR. Met meer dan acht miljoen pixels biedt de XG95 de ultieme kijkervaring met meer detail, kleur en contrast.

Dit nieuwe vlaggenschip in de BRAVIA LED-serie heeft full-array achtergrondverlichting met local dimming en is voorzien van X-tended Dynamic Range PRO. Dankzij deze innovatie worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze technologie maakt gebruik van een direct LED local -dimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid en beweging. De geïntegreerde 4K X-Reality PRO beeldprocessor zorgt voor een natuurgetrouw beeld en een perfect contrast.

Het 75”en 85”inch model zijn uitgerust met X-Wide Angle waardoor kleurverandering wordt beperkt wanneer men vanaf de zijkant kijkt. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken.

Net als bij de MASTER-series biedt Sony voor de XG95 de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. Daarom beschikken deze modellen over Sony Acoustic Multi-Audio. Sony biedt een Sound-from-Picture Reality ervaring. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn.

Ook biedt de XG95 ondersteuning voor HDR-10, HLG en Dolby Vision HDR formaten. De combinatie van deze technologieën garandeert een realistische kijkervaring bij tv-uitzendingen, dvd’s, Blu-ray, internetvideo’s en digitale foto’s. Beelden worden realistisch weergegeven zonder verlies van details – voor een levensecht beeld bij ieder type content.

De XG95 is compatibel met Android TV van Google. Gebruikers kunnen series en films bekijken via Netflix, YouTube en andere bronnen. En dankzij Chromecast is het eenvoudig om content zoals Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks te casten naar de TV.

De XG95-serie is beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:

KD-55XG9505 € 1.900

KD-65XG9505 € 2.600

KD-75XG9505 € 4.500

KD-85XG9505 (adviesprijs zal later bekend worden gemaakt)

XG95-serie (55”, 65”, 75” en 85”-model) 4K HDR full-array led-tv

 • Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based Super Resolution, Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing.
 • Beschikt over full-array achtergrondverlichting met local dimming en X-tended Dynamic Range PRO. Dit resulteert in een zes keer beter contrast garandeert dan gewone led-tv’s.
 • Acoustic Multi-Audio met Sound Positioning Tweeters levert Sony’s Sound-from-picture Reality ervaring, actie en geluid zijn in perfecte harmonie.
 • Voorzien van X-Wide Angle (75”en 85”inch model) waardoor kleurverandering wordt beperkt wanneer men vanaf de zijkant kijkt. Garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie.
 • Integratie van X-Motion Clarity. Deze technologie zorgt ervoor dat snelle actie soepel en helder wordt weergegeven.
 • Uitgerust met Netflix Calibrated Mode: speciaal ontwikkeld in samenwerking met Netflix. Om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft.
 • IMAX Enhanced, waardoor volledig kan worden geprofiteerd van IMAX Enhanced-content.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring terwijl Dolby Atmos de kamer vult met een overdonderende surround sound.
 • Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.
 • Chromecast built-in om eenvoudig content als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen
 • Google Assistant voor het eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.
 • Eenvoudig te bedienen via nieuwe slimme afstandsbediening. Randapparatuur is eenvoudig te bedienen met één afstandsbediening die een dunner en ronder ontwerp heeft en beschikt over een ingebouwde microfoon en een verbeterde knoppenindeling.

Een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv