Home Nieuws Gadgets & Electronica Sony A8 4K HDR OLED tv vanaf volgende week beschikbaar in de...

Sony A8 4K HDR OLED tv vanaf volgende week beschikbaar in de Benelux

BRAVIA OLED TV met revolutionaire beeldverwerking- en geluidstechnologieën voor de beste entertainmentbeleving

De Sony A8 OLED 4K HDR-tv’s zijn vanaf volgende week verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Dit model is beschikbaar in een 55 en 65 inch beeldformaat en maakt gebruik van de beste beeld- en geluidstechnologieën van Sony.

Met dit nieuwe assortiment wil Sony de meest meeslepende belevenis op de markt aanbieden. Dit door middel van toonaangevend beeldkwaliteit, innovatief geluid en een prettige gebruikservaring verpakt in een premium TV.

De A8 produceert hoogwaardige 4K HDR beelden via de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. Beeld komt tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie. Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig en individueel aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor.

In aanvulling op de processor heeft de A8 de Pixel Contrast booster technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld. Hierdoor produceert de A8 een hoogwaardige beeldkwaliteit die het niveau van een professionele referentie-monitor benadert, kleuren en beelden worden natuurgetrouw weergegeven. Tevens is X-Wide Angle technologie geïntegreerd. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie.

Acoustic Surface Audio

De A8 is uitgerust met het bekroonde Acoustic Surface Audio geluidssysteem. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm. Kijkers worden opgenomen in een compleet nieuwe entertainmentervaring waarbij beeld en geluid in perfecte harmonie worden gepresenteerd.

Netflix Calibrated Mode & IMAX Enhanced

Deze nieuwe A8 4K HDR OLED modellen zijn voorzien van de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix. Tevens is dit model geschikt voor het afspelen van IMAX Enhanced content voor hoogwaardige kleuren, contrast, helderheid en beter geluid.

Ambient Optimization & One Slate-design

Een nieuwe technologie van Sony is Ambient Optimization. Deze optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.

Met de discrete voet volgens het One Slate-design concept past de A8 uitstekend binnen ieder type interieur. Dit model is zo ontworpen dat de voet en luidsprekers niet zichtbaar zijn, het vooraanzicht van de TV vormt daardoor een bijzonder fraai geheel. In de voet is een krachtige subwoofer en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage.

Android 9 Pie

De A8 is uitgerust met Android 9 Pie. Dit platform staat garant voor eenvoudige toegang tot content, services en apparaten. Ook de originele UI-menu’s en spraakbediening van Sony zijn gebruiksvriendelijker gemaakt. Via de ingebouwde microfoon kunnen gebruikers met hun stem de tv, apps en verbonden toestellen bedienen.

Sony biedt via het Android TV platform een scala aan lokale en internationale streaming apps zoals Disney+, Netflix, Videoland, Pathé Thuis, NLZiet, Kijk en NPO Start. Dankzij deze reeds geïnstalleerde apps genieten gebruikers eenvoudig van series, films en andere uitzendingen. Via de afstandsbediening kan eenvoudig de gewenste content in de app gekozen worden vanuit verschillende genres en categorieën of door op een titel te zoeken. Daarnaast is het mogelijk om via spraakinvoer de juiste content te vinden.

Slimme afstandsbediening

Sony levert bij de A8 een slimme afstandsbediening. Eenvoudige bediening via spraak: spraakgestuurde Google Assistant biedt eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten. Gebruikers kunnen eenvoudig een favoriete film zoeken, wedstrijdresultaten en weervoorspellingen opvragen en meer. Simpelweg door tegen de tv te praten.

Connectiviteit met apparaten

Dankzij de compatibiliteit met Google Home en Amazon Alexa zijn deze toestellen eenvoudig te besturen met stembediening. YouTube-video’s casten en bedienen via Google Home of met Amazon Alexa-apparaten gaat eenvoudig en snel. Ondersteuning voor Apple HomeKit en Airplay 2 zorgen voor een naadloze integratie van je iPhone en Siri-apparaten met de Sony-tv. Dit garandeert een moeiteloos beheer van smarthome en streamen van content.

Prijzen en beschikbaarheid

De A8 is vanaf volgende week beschikbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux voor de volgende adviesprijzen.

ModelAdviesverkoopprijs
BRAVIA OLED 4K HDR TV Serie A8
KD-55A8 (55 Inch)2,099 €
KD-65A8 (65 Inch)3,099 €

A8 (55 en 65-inch) 4K OLED-tv

  • Uitgerust met Sony’s Picture Processor X1 Ultimate. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme en kan op intelligente wijze objecten in beeld detecteren en analyseren. Dit resulteert in een realistische weergave van details en een hoogwaardig contrast. De X1 Ultimate maakt deze analyses dankzij Sony’s Object-based Super Resolution. Deze processor kan een object individueel remasteren voor meer diepte, nauwkeurige textuur en een realistischer beeld.
  • Uitgerust met Pixel Contrast Booster en meer dan 8 miljoen pixels die zorgen voor een uitstekend beeld met hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.
  • Integratie van X-Motion Clarity. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze revolutionaire technologie van Sony is nu ook beschikbaar voor OLED en verbetert realtime de acties op het scherm met een hoge vernieuwingssnelheid. Het resultaat hiervan zijn sportbeelden die helderder, scherper en vloeiender dan ooit zijn.
  • Twee subwoofers voor betere prestaties van de functie Acoustic Surface Audio
  • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
  • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
  • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.
  • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
  • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie 

Bron © Sony