Home Nieuws Gadgets & Electronica Smart Home populair onder Nederlanders

Smart Home populair onder Nederlanders

Als pionier in Connected Living ziet Samsung de populariteit van Smart Home zowel wereldwijd als in Nederland steeds meer toenemen. Het platform SmartThings telt wereldwijd 63 miljoen actieve gebruikers, waarvan 1 miljoen Nederlanders. Dit betekent dat ongeveer 1 op de 14 volwassenen in ons land dagelijks gebruikmaken van Samsungs smart home platform. Het ziet ernaar uit dat dit aantal alleen maar zal toenemen de komende jaren, want bijna 4 op de 10 Nederlanders zijn positief over smart homes, blijkt uit recent onderzoek*. Zij verwachten dat een smart home je leven makkelijker maakt en kosten bespaart, bijvoorbeeld doordat je minder energie en water verbruikt.

Samsung staat ervoor om het dagelijks leven van mensen leuker en makkelijker te maken,” zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux. “Ook in deze bijzondere tijd, waarin we ons met z’n allen steeds meer aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’. Met een najaar op komst waarin veel Nederlanders vanuit huis werken, sporten en zorgen voor entertainment, verwachten we dat slimme technologie een bijdrage kan leveren aan ons aanpassingsvermogen.”

Met het smart home platform SmartThings van Samsung stuur je de slimme apparaten in je huis aan. Dat spreekt Nederlanders erg aan, zo blijkt uit onderzoek van DVJ Insights*. Vooral het op afstand bedienen van apparaten, het aan- of uitschakelen van apparaten op vaste momenten en het monitoren van het energieverbruik zijn populair. Met de SmartThings-app bedien je niet alleen producten van Samsung, maar óók van 130 andere partijen, zoals Philips Hue-lampen, thermostaten van Honeywell en Ring-deurbellen.

De snel toenemende populariteit van het SmartThings platform beperkt zich niet tot Nederland. In maart 2018 waren er wereldwijd 28 miljoen geregistreerde gebruikers, inmiddels zijn dat er 147 miljoen. Dat is ruim vijf keer zo veel in tweeëneenhalf jaar tijd. 

Dit najaar start Samsung in Nederland met het verkopen van productbundels, als onderdeel van de campagne Welcome to the easy life, zoals:

  • De Galaxy Tab S6 Lite met 6 maanden Videoland om non-stop te genieten van je favoriete films en series.
  • ’s Werelds eerste roterende TV The Sero samen met de Galaxy A50 om de updates en foto’s op je smartphone direct op het grote scherm te kunnen delen.
  • De QLED-TV samen met de Galaxy Watch Active2 / Watch3 om altijd op de hoogte te zijn.
  • De QLED-TV met Soundbar voor de ultieme geluidservaring thuis.
  • De QuickDrive-wasmachine met Galaxy Watch Active2 / Fit zodat je overal in control bent over je was.

*Gebaseerd op onderzoek van DVJ Insights onder 1.763 Nederlanders

Bron © Samsung