Home Nieuws Gadgets & Electronica Shure introduceert nieuwe draadloze Aonic Noice cancelling oortelefoon samen met Adam Levine

Shure introduceert nieuwe draadloze Aonic Noice cancelling oortelefoon samen met Adam Levine

Shure en Adam Levine slaan de handen ineen voor de officiële introductie van de draadloze AONIC 50 Noise Cancelling koptelefoon en AONIC 215 True Wireless Sound Isolating oortelefoon. Shure, een toonaangevend wereldwijd bedrijf voor audio-elektronica dat al 95 jaar maatgevend is in de sector, werkt al meer dan tien jaar samen met Adam Levine en Maroon 5, waarbij ze Shure microfoons, in-ear monitoring en digitale draadloze systemen gebruiken bij live optredens en in de studio. In deze nieuwe fase wordt de samenwerking uitgebreid tot luistertechniek voor consumenten, zodat ook zij kunnen beschikken over de hoogwaardige Shure audio waarop zoveel artiesten als Levine vertrouwen om hun muziek uit te voeren en op te nemen.

Bij een voorproefje op de CES dit jaar sleepten de AONIC 50 en AONIC 215 de lof van de critici en prijzen van verschillende vooraanstaande techniek- en audiorecensenten in de wacht.

De introductie omvat een marketingcampagne op meerdere platforms met Levine als het gezicht van de nieuwe AONIC lijn. Die brengt zo de lange traditie van het bedrijf van steun aan musici die op het podium en in de studio op Shure apparatuur vertrouwen, tot leven. Al decennialang vertrouwen legendarische musici als Elvis, The Beatles, Jimi Hendrix en Aretha Franklin, tot en met hedendaagse topartiesten als Levine, Jennifer Lopez, Luke Bryan en J Balvin, op Shure apparatuur.

De campagne, ontwikkeld door VaynerMedia en VaynerProductions, is gefocust op video’s met Dillion Francis’ geremixte versie van Maroon 5’s hit Memories. De slogan van de campagne, “Voor mensen die muziek maken. En iedereen die erop beweegt,” benadrukt de band die artiesten via hun muziek met hun fans ontwikkelen. “Gezien Adams lange relatie met Shure en zijn wereldwijde populariteit was het een natuurlijke keus om met hem samen te werken bij deze campagne,” aldus Eduardo Valdes, Senior Director, Global Marketing, Musician and Consumer Audio van Shure. “In deze campagne gaat het erom dat we artiesten dichter bij de fans brengen en de emotie en inspiratie vangen die artiesten via hun muziek uitdragen. Met draadloze AONIC kop- en oortelefoons brengt Shure ons legendarische studiogeluid bij muziekliefhebbers, van de eerste opnamesessies in de studio tot aan de officiële release van een album, zodat ze onderweg dezelfde betrouwbare luisterervaring van wereldklasse krijgen.”

Speciaal gemaakt voor kwaliteitsaudio bij het forensen, reizen en recreëren

De draadloze AONIC 50 Noise Cancelling koptelefoon, ontworpen op basis van decennialange professionele audio-ervaring, levert hoogwaardig draadloos geluid van studiokwaliteit met eersteklas comfort en duurzaamheid. 

De eerste draadloze koptelefoon van Shure, de AONIC 50, is voorzien van instelbare noise cancellation om storende invloeden te elimineren, voor een volkomen overrompelende luisterervaring met één vingerbeweging. Luisteraars die contact willen maken met de wereld om hen heen, kunnen de omgevingsmodus aanzetten om geluiden uit hun directe omgeving te horen, zoals reismededelingen.

Met een accuduur van 20 uur met één enkele lading kun je een week lang forensen of rond de wereld vliegen zonder één keer op te laden. Met de drukknoppen kun je in één beweging snel telefoongesprekken aannemen, het volume instellen of je muziek onderbreken. AONIC 50 Wireless Headphones bieden draadloze Bluetooth® 5 techniek voor meer stabiliteit en een bereik van maximaal 10 meter. Met zijn speciale, hoogwaardige koptelefoonversterker biedt de AONIC 50 ondersteuning voor populaire audiocodecs zoals Qualcomm® aptX™, aptX™ HD, aptX™ Low Latency audio, Sony LDAC, AAC en SBC. Als Bluetooth geen optie is, kun je de draadloze AONIC 50 koptelefoon aansluiten op bekabelde audiobronnen met een analoge 3,5mm ingang. Dat garandeert een ononderbroken verbinding met elk willekeurig apparaat, inclusief entertainmentsystemen in het vliegtuig en laptops.

Betrouwbare audio onderweg

AONIC 215 True Wireless Sound Isolating oortelefoons zijn gemaakt met hetzelfde design dat musici gebruiken voor hun in-ear monitoring op het podium en bieden imposante audio met helder geluid en diepe bassen. Het uitzonderlijke comfort en de stevige pasvorm over het oor garanderen dat de oortelefoons ook tijdens inspannende activiteiten op hun plek blijven. De Sound Isolating techniek weert ongewenste bijgeluiden, maar met één druk op de knop maakt de omgevingsmodus de buitenwereld hoorbaar als dat nodig is. 

De AONIC 215 True Wireless oortelefoons bieden een accuduur van acht uur, met drie volledige extra ladingen in de meegeleverde, stevige hardcover hoes, voor een totale accuduur van wel 32 uur onderweg. De AONIC 215 is voorzien van een eersteklas koptelefoonversterker, ondersteunt meerdere codecs, zoals Qualcomm aptX, AAC, en SBC, en biedt draadloze Bluetooth 5 techniek voor meer stabiliteit en een bereik van maximaal 10 meter.

De AONIC 215 is opgebouwd volgens het bekroonde, modulaire ontwerp waar ook de Shure Sound Isolating oortelefoons om bekendstaan. Met de juiste accessoires kunnen luisteraars snel wisselen tussen draadloos en bekabeld. Met de apart verkrijgbare Secure Fit adapter kunnen alle afneembare Shure Sound Isolating oortelefoons, inclusief de SE846, SE535 en SE425, eenvoudig tot True Wireless worden omgevormd. “Dankzij de modulaire opbouw van dit product kunnen gebruikers hun AONIC 215 oortelefoons in een paar seconden omvormen van True Wireless tot bekabeld, zonder dat ze een nieuwe oortelefoon moeten kopen om te upgraden naar de nieuwste bekabelde of draadloze techniek,” aldus Matt Engstrom, Senior Category Director, Global Product Management van Shure. “Als je wilt wisselen tussen draadloos luisteren op je telefoon en inpluggen op een laptop voor een conference call, gaat dat heel simpel en met behoud van dezelfde hoogwaardige audioprestaties.”

Aanpasbare luisterervaring met de ShurePlus™ PLAY App

In combinatie met de gratis ShurePlus™ PLAY App kunnen luisteraars het niveau van hun noise cancellation en omgevingsmodus aanpassen. De PLAY app, beschikbaar voor iOS en Android, is ook een muziekspeler met alle opties, zoals EQ, die standaard en hi-res muziekbestanden ondersteunt. Behalve het bedienen van functies kunnen gebruikers met de PLAY app ook de toon en spraakcommando’s instellen voor belangrijke mededelingen zoals in-/uitschakelen, bevestigen van verbindingen en laag accuniveau. De PLAY app kan ook dienen om de firmware voor de AONIC 50 koptelefoon en AONIC 215 oortelefoon te upgraden

Prijzen en verkrijgbaarheid

De draadloze AONIC 50 Noise Cancelling koptelefoon is verkrijgbaar in twee kleurenopties (zwart, bruin) voor een voorgestelde adviesprijs van € 399. 

De AONIC 215 True Wireless Sound Isolating oortelefoon is verkrijgbaar in vier kleurenopties (transparant, zwart, wit, blauw) voor een voorgestelde adviesprijs van € 279. 

De True Wireless Secure Fit adapter waarmee alle afneembare Shure Sound Isolating oortelefoons kunnen worden gebruikt, is apart verkrijgbaar voor € 229.  De AONIC 50, AONIC 215 en de Secure Fit adapter zijn nu verkrijgbaar bij geselecteerde verkopers zoals Amazon, B&H en InMotion, en op www.shure.com/AONIC