Home Games Ubisoft creëert gratis digitaal lespakket rond het Oude Griekenland

Ubisoft creëert gratis digitaal lespakket rond het Oude Griekenland

Ubisoft stelt vanaf vandaag een gratis digitaal lespakket rond het Oude Griekenland, gebaseerd op Discovery Tour: Ancient Greece, beschikbaar als hulpmiddel voor het lesgeven op afstand. De eerste digitale geschiedenisles van het lespakket, dat in totaal vijf lessen omvat, is nu gratis beschikbaar. De komende tijd worden hier periodiek nieuwe digitale lessen aan toegevoegd.

Het digitale lespakket werd opgesteld in samenwerking met Michaël De Borre, leraar geschiedenis van de GO! Middenschool te Geraardsbergen in België, scholengroep 20 en biedt leerlingen in groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs de mogelijkheid om op een leuke en interactieve manier een geschiedenisles te volgen vanuit huis.

Elke les is als volgt opgebouwd: de leerling begint de les door een specifieke tour te volgen met gebruik van de interactieve Discovery Tour: Ancient Greece of een gratis YouTube-video rond dezelfde content. Vervolgens krijgt de leerling enkele opdrachten en wordt de les afgesloten met een korte test. De juiste antwoorden op alle vragen kunnen geconsulteerd worden via de lerarenversie van de digitale les.

De eerste les van het digitale lespakket, inclusief instructies en antwoorden op de test, is hier te downloaden: https://www.dropbox.com/sh/2b1dw92ce0ie8ny/AAAd-q2t_DXGYCWN3237bANua?dl=0.

Discovery Tour: Ancient Greece is reeds verkrijgbaar voor Windows PC, onder meer op de Ubisoft Store, of als onderdeel van Assassin’s Creed Odyssey voor PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Ook is Discovery Tour: Ancient Greece onderdeel van Uplay+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC.