Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung’s Wildlife Watch nodigt je uit om als virtuele ranger mee te...

Samsung’s Wildlife Watch nodigt je uit om als virtuele ranger mee te helpen in het behoud van bedreigde dieren in Afrika

– Vandaag kondigt Samsung Wildlife Watch aan, een ambitieus project waarin met technologie tegen stroperij in de Afrikaanse wildernis wordt gestreden. De pro-grade camera’s op de Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE) leggen live beelden vast die 24/7 worden gestreamd vanuit wildreservaat Balule in Zuid-Afrika. Iedereen kan bijdragen aan dit project door een virtuele ranger te worden. Zo help je vanuit je huis om bedreigde dieren te beschermen tegen stroperij. Door ze in hun natuurlijke leefomgeving te volgen help je niet alleen de dieren, je bent bovendien getuige van spectaculaire livebeelden die je anders nooit te zien krijgt.

In Wildlife Watch slaat Samsung de handen ineen met de Afrikaanse technologiepionier Africam. Samen ondersteunen ze de Black Mamba Anti-Poaching Unit, een uitsluitend uit vrouwen bestaande groepering die met niet-gewelddadige methodes tegen stroperij vecht.

Door de afname van het aantal toeristen floreert de stroperij in Afrika helaas gedurende de pandemie, maar Samsung, Africam en Black Mamba Anti-Poaching Unit zijn vastbesloten bedreigde dieren te helpen. Daarbij is alle hulp welkom en ook jij kunt vanuit je huis een steentje bijdragen. Via Wildlife Watch kom je als kijker dichter dan ooit bij het werk van de rangers.

De in Zuid-Korea geboren en in Berlijn actieve DJ, producer, en modeontwerper Peggy Gou houdt van dieren, en dan vooral van giraffen. Zij is het gezicht van Wildlife Watch. Peggy Gou spoort mensen aan om deel te nemen aan het initiatief en verdachte gebeurtenissen te rapporteren.

Voor Wildlife Watch zijn vier Samsung Galaxy S20 FE handsets als extra camera’s in de wildernis geïnstalleerd. Zo wordt het bereik van de bestaande Africam-infrastructuur in wildreservaat Balule met meer dan de helft vergroot. De pro-grade camera in elke handset wordt gebruikt om dieren te volgen. De handsets ondersteunen de rangers bij hun dagelijkse werkzaamheden doordat deze goed functioneren bij weinig licht,  pixelrijke beelden opleveren en beschikken over 30X Space Zoom inclusief 3X Optische Zoom. Ondanks de grote afstanden en weinig licht kunnen de foto’s en video’s die de Black Mambas naar hun basis opsturen als bewijs dienen bij stropersactiviteiten.

Bij bewakingspatrouilles gebruiken de rangers een gecamoufleerde jeep die is uitgerust met een Samsung Galaxy S20 FE. De live gestreamde actie kun je vanaf je bank meemaken. Zo zie je wat de rangers dagelijks meemaken in hun strijd tegen stroperij.

Wildlife Watch maakt deel uit van het Galaxy Upcycling-project van Samsung. Het doel hiervan is meervoudig. Het project zet zich in voor sociale kwesties, maar verlengt ook de levenscycli van producten en vermindert afval. Door bestaande producten een nieuwe functie te geven, hoeven er minder te worden gemaakt. Zo gebruiken de rangers via Wildlife Watch Samsung-toestellen opnieuw als CCTV-camera’s bij de hekken rond wildgebieden. Vanuit huis kan iedereen bijdragen aan het project. Door een virtuele ranger te worden op wildlife-watch.com houd je virtueel de wacht. Je waarschuwt de rangers als er dieren in gevaar zijn of als je sporen van stroperij ziet. Via snapshots kun je je ervaringen op sociale media delen om zo anderen aan te moedigen ook deel te nemen. Ook kun je doneren aan de Black Mamba Anti-Poaching Unit. Behalve dat je bijdraagt aan een betere wereld ben je in real life vanuit je huis getuige van olifanten, leeuwen en giraffen in het wild. Door alle verschillende camerabeelden is iedere wacht bovendien weer anders.DJ, producer en mode-onwerper Peggy Gou, zegt: “Iedereen houdt van die fantastische wilde dieren, maar het is de harde realiteit dat stroperij in Afrika een groot probleem is. Ik vind het een geweldig idee dat we met apparaten die we dagelijks gebruiken, kunnen helpen bij de bestrijding van dit kwaad. Als virtuele ranger ben je van grote waarde voor de in het wild opererende rangers. Die gedachte geeft mij veel voldoening.”

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland voegt eraan toe: “Het is nog nooit zo duidelijk geweest dat we met technologie mensen samen kunnen brengen om de wereld wat mooier te maken. Wildlife Watch is daarvan weer een voorbeeld. Onze toestellen krijgen een nieuwe bestemming én we helpen om wilde dieren te beschermen door de al bestaande surveillance te versterken. Bovendien vergroten we wereldwijd het bewustzijn over het gevaar van stroperij en tegelijkertijd laten we mensen vanuit hun huis genieten van wilde dieren en de natuur.”

Wildlife Watch richt zich op doel 15 – Beschermen van ecosystemen, bossen en biodiversiteit– van de Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling van de Venigde Naties. Eerder ondersteunde Samsung al het United Nations Development Programme (UNDP) met de app Samsung Global Goals. Deze app draait momenteel wereldwijd op meer dan 100 miljoen Galaxy-smartphones en heeft al meer dan 1 miljoen dollar aan donaties aan de UNDP opgeleverd. Ook draagt het bij aan een groeiend bewustzijn, onder andere door voorlichting over de 17 Werelddoelen.

Wildlife Watch is ruim twee maanden live, in de periode van 3 maart tot en met 2 mei 2021. Om de livestream te bekijken en kwetsbare dieren te beschermen ga je naar

www.wildlife-watch.com

Bron en foto’s © Samsung

Vorig artikel[video] Nieuw seizoen Ik geloof in mij vanaf 8 maart op SBS6
Volgend artikelNieuwe muziekpodcast Veronica van Hoogdalem
Ik ben de eigenaar van Planetzone