Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung Soundbar al negen jaar lang nummer één in wereldwijde verkoop

Samsung Soundbar al negen jaar lang nummer één in wereldwijde verkoop

© Samsung

Volgens het marktonderzoeksbureau FutureSource Consulting is Samsung wereldwijd leider op de markt voor soundbars. Uit een nieuw rapport, dat op 28 februari werd gepubliceerd, blijkt dat Samsung voor het negende jaar op rij aan de top van de soundbar-markt staat, met een marktaandeel van 20,2% en 18,4% van het verkoopvolume in 2022.

Samsung Soundbars, waaronder de premium Q-series, zijn vakkundig vervaardigd en nauwkeurig afgesteld voor een krachtig, meeslepend geluid en een optimale compatibiliteit met Samsung televisies. Functionaliteiten als SpaceFit Sound, waarmee je het geluid kunt kalibreren voor de akoestische eigenschappen van elke ruimte, worden geprezen door zowel klanten als recensenten.

AVForums riep de HW-Q990B uit tot winnaar van de “Best in Class” Award 2022 en Newsweek oordeelde dat de HW-S800B “een indrukwekkend, kamervullend geluid levert” voor zo’n compact ontwerp. Dit jaar tilt Samsung zijn soundbar-assortiment naar een hoger niveau, met een meeslepend bioscoopgeluid en premium audiofunctionaliteiten voor consumenten met een thuisbioscoop.   

De 11.1.4-kanaals HW-Q990C-Soundbar met Dolby Atmos is het vlaggenschip van de Q-series. De HW-Q990C beschikt over de Q-Symphony functionaliteit, welke perfect gesynchroniseerd met alle TV speakers voor een nog intenser geluid. Hij is voorzien van SpaceFit Sound Pro, waarmee je het geluid kalibreert voor de akoestische eigenschappen van elke ruimte, en Game Mode Pro, dat geluiden optimaliseert per gamegenre voor extra realisme wanneer je je favoriete game speelt.

“We willen onze klanten een eersteklas home entertainment-ervaring bieden die aansluit op hun veranderende behoeften,” zegt Cheolgi Kim, EVP van Visual Display Business bij Samsung. “Samsung Soundbars zijn de perfecte match voor Samsung TV’s en bieden het ultieme bioscoopgeluid met slimme audiofuncties en geoptimaliseerde connectiviteit.”

Volgens Futuresource liet de wereldwijde markt voor soundbars de afgelopen drie jaar een gestage groei van ongeveer 5,7% zien, met 23,16 miljoen verkochte eenheden in 2022 en naar verwachting 26 miljoen verkochte eenheden in 2025.

https://www.samsung.com

Bron en foto © Samsung

              

Vorig artikelOpnames van Hilly Skate gestart
Volgend artikel[Video] NIEUW: Red Bull komt met Summer Edition van Abrikoos en Aardbei smaak