Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung ondersteunt vliegende start voor 5 nieuwe startups

Samsung ondersteunt vliegende start voor 5 nieuwe startups

Samsung gaat vijf nieuwe startups met groot marktpotentieel ondersteunen. De bedrijven zijn door medewerkers van Samsung opgezet in C-lab, een innovatieprogramma dat getalenteerde medewerkers stimuleert om innovatieve projecten te ontwikkelen. De vijf nieuwe startups worden door middel van investeringen en bedrijfsadvies ondersteund bij een vliegende start.

“Samsung is dé pionier op het gebied van innovatie en baanbrekende technologieën. Om innovatieve ideeën en de ondernemingsgeest bij collega’s extra te stimuleren, hebben we in 2012 innovatieprogramma C-lab opgezet”, vertelt Michiel Dijkman, Head of Corporate Affairs bij Samsung Benelux. “Sinds 2015 ondersteunen we succesvolle C-Lab projecten met een groot marktpotentieel bij hun lancering. Met deze vijf nieuwe bedrijven ontstonden er in totaal 45 C-Lab startups.”

De vijf nieuwe bedrijven die Samsung gaat ondersteunen, zijn:

 1. Blockbuster
  Blockbuster is een videobewerkingstool waarmee je eenvoudig beelden die met de computer zijn gemaakt, computergrahphics (CG’s), en 3D-effecten kunt toepassen op smartphonevideo’s. De applicatie gebruikt het gepatenteerde Blockbuster-algoritme om 2D-scènes om te zetten in 3D-lagen. Dit heeft realistische CG-effecten als resultaat.
 2. Hyler
  Hyler is een slimme markeerstift waarmee je geschreven tekst in een handomdraai digitaliseert en via de Hyper-app deelt met andere mobiele apparaten. Ideaal om bijvoorbeeld via een gekoppelde smartphone direct verder te kunnen werken aan een tekst. De app heeft bovendien een uitgebreide zoekfunctie waarmee je informatie over woorden in zoekmachines en woordenboeken op kunt zoeken. 
 3. Haxby
  Haxby is een slimme onderwijsservice die het niveau van een leerling achterhaalt en op basis daarvan schoolwerk aanbeveelt. Dit gebeurt met behulp van een AI-algoritme dat foute antwoorden in opdrachten opspoort. Door het aanbevolen schoolwerk te doen, verbetert een leerling de competenties die extra aandacht verdienen.
 4. SunnyFive
  SunnyFive is een verlichtingsapparaat in de vorm van een raam dat kunstmatig zonlicht produceert. Hiermee kun je overdag genieten van het zonlicht dat door je raam valt. Bovendien maakt je huid dankzij dit apparaat vitamine D aan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over huidveroudering of verbranden.
 5. RootSensor
  RootSensor is een nieuwe sensor die je dagelijkse blootstelling aan uv-licht registreert. Je kunt de sensor installeren in mobiele apparaten, slimme auto’s en gebouwen. Het registratiesysteem kan vervolgens informatie geven over je huidconditie en vitamine D-productie.

Snel en gezond groeien
Om snel en gezond te kunnen groeien, ondersteunt Samsung de vijf nieuwe startups met investeringen en bedrijfsadvies. Bovendien kunnen de medewerkers die de startups beginnen binnen vijf jaar terugkeren naar hun oude functie als hun idee niet succesvol blijkt. Op die manier kunnen ze de innovatieve projecten verder uitwerken en naar een hoger niveau tillen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun carrière.

Succesvol innovatieprogramma
Afgelopen jaren blijkt dat Samsungs innovatieprogramma C-Lab een groot succes is. Sinds de oprichting zijn door 163 medewerkers maar liefst 45 startups opgericht. Deze bedrijven haalden in totaal 45 miljoen dollar aan investeringen op en hun waarde is verdrievoudigd vanaf het moment dat ze op eigen benen stonden.

Zo was de crowdfunding-campagne voor het ademanalyseapparaat Bulo van het bedrijf Breathings goed voor een opbrengst van meer dan 72.000 dollar. Bovendien ontwikkelde Kitten Planet de succesvolle Brush Monster, een slimme tandenborstel die een AR-gids gebruikt om kinderen te leren hoe ze effectief kunnen poetsen. Momenteel wordt onderzocht hoe het bedrijf de markt van tandheelkundige zorg voor volwassenen met Brush Monster kan betreden. Daarnaast lanceerde Mangoslab de in C-Lab ontwikkelde Nemonic Mini. Dit is een draagbare printer die zonder toner notities op plakbriefjes afdrukt.