Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung lanceert Odyssey G7 curved gaming monitor

Samsung lanceert Odyssey G7 curved gaming monitor

Samsung, marktleider in gaming monitoren*, lanceert wereldwijd zijn baanbrekende Odyssey G7-gaming monitor. De Odyssey-serie werd al onthuld op CES 2020 in Las Vegas en biedt een compleet nieuwe game-ervaring, door de meest meeslepende, gebogen schermen te combineren met de beste prestaties. De G7 is ’s werelds eerste 1000R-gaming monitor. Dit houdt in dat het scherm een curve heeft van 1.000 millimeter voor de meest intense game-ervaring ooit. Uiteraard profiteren gamers met de G7 daarnaast van krachtige functies, zoals een snelle responstijd van 1 ms met een refresh rate van 240 Hz en kristalheldere QLED-beeldkwaliteit. Zo ervaar je de actie alsof je er middenin zit.   De premiumprestaties van de Odyssey-serie zijn gecertificeerd door TÜV Rheinland, een toonaangevende, internationale certificeringsorganisatie, die de monitoren heeft onderscheiden met ‘the industry’s best high performance 1000R curved display’ en het ‘Eye Comfort-certificaat’.

“Samsung versterkt zijn positie als wereldwijde marktleider op het gebied van gaming monitoren met voortdurende innovatie in het creëren van meeslepende game-ervaringen en verlegt de grenzen van wat mogelijk is”, zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “De Samsung Odyssey G7 curved gaming monitor is de ultieme combinatie van curved, comfort en concurrentievoordeel, waardoor gamers de geavanceerde prestaties krijgen die ze nodig hebben.”

Zelfs bij fel licht games in scherpe kleuren
De 27” en 32” G7 leveren een snelle refresh rate van 240 Hz, een responstijd van 1 ms en een diepe curve van 1000R, wat gaming naar het hoogste niveau brengt. Wide Quad-High Definition (WQHD; 2.560×1.440 resolutie), 16:9 beeldverhouding, 600 cd / m2 piekhelderheid en Quantum dot-technologie zorgen voor een uitzonderlijk nauwkeurige kleurweergave, ongeacht de belichting.

Futuristisch design met kernverlichting in jouw favoriete kleuren
Samsung heeft futuristische ontwerpelementen verwerkt op basis van observatie van markttrends en feedback van consumenten. De combinatie van de matzwarte buitenkant met een van kleur veranderende kernverlichting aan de achterkant, zorgt voor een levensechte game-ervaring. Deze kernverlichting kan statisch of gedimd blijven tijdens het gamen, maar ook kleuren aanpassen op basis van jouw voorkeur. De Samsung G7 gaming monitor ondersteunt NVIDIA G-SYNC®-compatibiliteit en Adaptive Sync op DP1.4, voor een dynamische en naadloze game-ervaring.

Samsung officiële displaypartner T1 Entertainment & Sports
Onlangs kondigde Samsung de samenwerking aan met de wereldwijde e-sportorganisatie T1 Entertainment & Sports (T1). Alle teams en spelers trainen op de trainingsfaciliteit van het T1-hoofdkantoor in Seoul met de nieuwste curved gaming monitoren van Samsung, de Odyssey G9 en G7. Het uiterst succesvolle League of Legends-team van T1 is een van de meest professionele e-sportteams ter wereld en het enige team dat maar liefst drie League of Legends World Championship-titels heeft gewonnen. Daarnaast heeft T1 professionele teams en spelers in competitieve gamesegmenten, waaronder Valorant, Fortnite, Dota 2, PUBG, Super Smash Bros., Hearthstone, Apex Legends, Overwatch en FIFA Online 4.

Beschikbaarheid
De Samsung Odyssey G7 is vanaf begin juli in Nederland verkrijgbaar. De G7 in 27 inch heeft een verkoopadviesprijs van € 649,- en de G7 in 32 inch kost € 749,-.

Bron © Samsung