Home Nieuws Gadgets & Electronica Review: WD My Cloud Home

Review: WD My Cloud Home

In het dagelijks leven krijg je heel wat informatie naar je hoofd geslingerd zowel op je mobiel als op de computer thuis. Belangrijke en minder belangrijke bestanden zijn toch altijd fijn om te houden, wie weet komen ze ooit van pas. Met de WD My Cloud Home hoef je je geen zorgen meer te maken of je die misschien ooit kwijt raakt door middel van de back-up in the cloud!

Met de WD My Cloud Home brengt WD de wolken bij de mensen thuis. Het is de opvolger van de My Cloud. Hiermee krijg je een persoonlijke cloud die je voor thuis en onderweg op je smartphone kunt gebruiken. Met de nieuwe hardware in de Home kun je nog sneller je gegevens laden en met de verbeterde app gaat het allemaal nog een stuk soepeler.

Design

De Home is echt een verrijker van je setup op het bureau. Met de minimalistische uitstraling past het prima bij elk bureau; modern en strak of rommelig en ouderwets. De glossy witte bovenzijde past goed bij de patronen op de grijze onderkant. De Home is als de grote broer van de My Passport-lijn waar ook deze designcombinatie wordt aangehouden. Daarnaast zijn de poorten minimaal en functioneel wat de Home niet kwetsbaar maakt voor schade. Echter had ik nog wel graag een SD-kaart-slot gezien waar direct kan worden geïmporteerd van de kaart.

Gebruik

De Home is makkelijk in gebruik. Door middel van het handige boekje is de Home zo opgezet en klaar om te worden gebruikt. De interface op de computer op de desktop en de app maakt het makkelijk om zowel op thuis als onderweg films te checken of een ander bestand te openen. Ook bestaat de optie om meerdere gebruikers toe te laten op de Home met ieder zijn privé opslag als zowel gedeelde opslag. Zo kan de hele familie gebruik maken van de Home en kun je dus ook voor kiezen om een grote opslag aan te schaffen. De Home is er namelijk te krijgen van 2 tot 20TB (Duo variant).

Conclusie

De Home is een geweldige aanvulling voor zowel de huisvader als de professional. Het biedt mogelijkheden om ook onderweg gebruik te maken van je bestanden op de computer en is een verbetering te opzichte van zijn voorganger met de gebruiksvriendelijke app. Je hoeft niet meer te zoeken naar externe harde schijven, deze aansluiten en weer los koppelen als je je bestanden op een andere computer gebruikt. Het is mogelijk om back-ups van de telefoon en laptop te maken, en zelfs buitenshuis openen. Echter heb je op de plekken waar je met de Home werkt wel een beetje goede verbinding nodig anders kan het nog best wel lang duren met up- en downloaden. De prijs is echter laag en je krijgt waar voor je geld, een aanrader voor iedereen die achter een computer zit en een telefoon!