Home Nieuws Gadgets & Electronica Ook Huawei komt met opvouwbare telefoon

Ook Huawei komt met opvouwbare telefoon

Het wordt het jaar van de op opvouwbare telefoons en 5G. Dat blijkt al uit de diverse persconferenties die al plaatsvonden in Barcelona alvorens de Mobile World Congress van start gaat. 5G werd vorig jaar ook al onder de loep gebracht op deze beurs maar dit jaar hebben zowat alle smartphonebedrijve te zullen presenteren om 5G ready te zijn. De komende dagen komen we hier verder op terug.

Huawei Mate x

De Huawei Mate X kenmerkt de geboorte van een nieuwe generatie smartphones. Het toestel combineert 5G, een opvouwbaar scherm, AI en een geheel nieuwe manier van communiceren, waardoor een tot nu toe ongekende gebruikerservaring ontstaat.

De 2-in-1 lichtgewicht opvouwbare smartphone én tablet in de kleur Interstellar Blue, toont de toekomst van smartphones. Het toestel beschikt over een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanisch scharnier dat stijl met technologie combineert. Dankzij het flexibele display heeft de smartphone een nieuwe interface, waarbij een zeer groot scherm en draagbaarheid hand in hand gaan. De 7nm 5G multimodus modemchipset Balong 5000, ‘s werelds snelste 5G-modem, zorgt voor up- en downloadsnelheden die tot voor kort onmogelijk waren.

In tabletmodus is de HuaweiMate X de ideale krachtbron voor mobiele productiviteit. Multitasking is eenvoudiger dan ooit. Gebruikers kunnen werken op twee schermen tegelijkertijd en zo verschillende taken op hetzelfde moment uitvoeren. Een desktopervaring op een smartphone.

supercharge

Huawei’s smartphones gaan altijd gepaard met krachtige camera’s en dat dat bleek al bij de lancering van de Huawei P20 mar das voor de Huawei Mate X niet anders. Dankzij het opvouwbare ontwerp is het mogelijk om zowel de voor- als achter-camera tegelijk te gebruiken. Zo ontstaan er allerlei nieuwe film- en fotografiemogelijkheden. De 4.500mAh accu die Huawei SuperCharge ondersteunt, zorgt er tot slot voor dat het toestel aan de vraag naar betere prestaties batterij in het 5G tijdperk voldoet.

Prijs:

De prijs bedraagt € 2299 euro en is in het voorjaar te verkrijgen