Home Nieuws Gadgets & Electronica OnePlus komt met nieuwe lijn die volledig 5G-proof is

OnePlus komt met nieuwe lijn die volledig 5G-proof is

Het wereldwijde smartphonemerk OnePlus komt bij de eerstvolgende productlancering met een lijn die volledig uit 5G-proof producten bestaat. Hierdoor kunnen alle OnePlus-gebruikers profiteren van de uitstekende ervaring die nóg beter wordt dankzij de ongekende snelheid van 5G. 


Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus: “Dit is een mijlpaal, zowel voor OnePlus als voor onze gebruikers. We zijn trots dat we een van de eerste smartphonefabrikanten zijn die met een volledig 5G-proof lijn komen. OnePlus was er in meerdere opzichten als eerste bij met 5G – en daar is deze introductie dus geen uitzondering op.” 


OnePlus staat al sinds de oprichting vooraan als het gaat om het leveren van de snelste en meest verfijnde smartphone-ervaring voor zijn gebruikers. Het eerste OnePlus-device was een 4G-telefoon en werd geïntroduceerd in een vroege fase van de transitie van 3G naar 4G. Het bedrijf brengt zijn gebruikers nu wederom op voorsprong van anderen door 5G te ondersteunen in zijn volledige productlijn van vlaggenschipmodellen. 


Lau: “Wij denken dat de smartphone-ervaring na het begin van het 5G-tijdperk een enorme verandering zal ondergaan. De lage latency van 5G en het bredere aanbod aan clouddiensten zullen ons ongetwijfeld helpen een écht onderling verbonden ervaring te creëren. Daarnaast kunnen we hiermee voor nieuwe ontwikkelingen zorgen op het gebied van bijvoorbeeld gamen – iets wat essentieel is voor de technisch onderlegde OnePlus-gebruikers.” 
OnePlus begon al in 2016 met 5G-onderzoek. In de loop van de jaren heeft het bedrijf een schat aan ervaring opgedaan en baanbrekende technologieën om zich heen verzameld om 5G-smartphones voor een breed publiek beschikbaar te maken.