Home Games Nieuwe Modus Call of Duty: Warzone Nu Gratis Verkrijgbaar

Nieuwe Modus Call of Duty: Warzone Nu Gratis Verkrijgbaar

Welkom in Warzone, de nieuwste game van Call of Duty. Call of Duty: Warzone is wereldwijd gratis verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Warzone is een nieuwe ervaring in Call of Duty: Modern Warfare, waarin tot 150 spelers als teams worden gedropt in de fictieve stad Verdansk, een online gevechtsarena vol actie en fun. In de game kunnen spelers teams van drie leden vormen om te strijden in twee modi. Een nieuwe vorm van de populaire survival Battle Royale-modus en een gloednieuwe originele modus genaamd Plunder, waarin teams strijden om de meeste in-game Cash te verzamelen.

Call of Duty: Warzone is een uitgave van Activision, ontwikkeld door Infinity Ward en Raven Software. Warzone is voor iedereen gratis te downloaden, waarbij volledige versie van Call of Duty: Modern Warfare niet is vereist om te kunnen spelen.


“Warzone is meer dan een nieuw tijdperk voor Call of Duty, het is een game-changer voor spelers en fans. We leveren twee gave, nieuwe manieren van spelen in deze gigantische wereld, die de hele ervaring naar een hoger niveau tilt,” zegt Byron Beede, Executive Vice President en General Manager van Call of Duty bij Activision. “De teams bij Infinity Ward en Raven Software hebben een fantastische, free-to-play ervaring gemaakt waar iedereen meteen in kan duiken voor een geweldige tijd. We hebben een arsenaal aan plannen voor content en live evenementen om fans te blijven verrassen en nieuwe ervaringen te bieden,” zei Patrick Kelly, co-studio head en creative director van Infinity Ward. “We zijn trots op het Modern Warfare universum en de gigantische en naadloze wereld van Warzone waar iedereen gratis van kan meegenieten. Vandaag is nog maar het begin, we kunnen niet wachten om dit avontuur samen met onze fans aan te gaan.” 
“Warzone is ontwikkeld met alle speelstijlen en vaardigheidsniveaus in het achterhoofd. Hoe je ook wilt spelen, iedereen kan er plezier aan beleven,” zei Ryan Burnett, Senior Executive Producer van Raven Software. “Warzone brengt de community dichter bij elkaar met crossplay ondersteuning en verenigde progressie met Modern Warfare. Daar zijn we als team erg trots op! We hebben hier met veel plezier aan gewerkt en kunnen niet wachten tot alle spelers erin zijn gedoken om de actie zelf te beleven.”

In de Battle Royale modus van Warzone worden 150 spelers in teams van drie gedropt in Verdansk. Hier kunnen ze loot verzamelen, deel nemen aan een kolossaal vuurgevecht en moeten ze ervoor zorgen dat ze als laatste team overblijven. In deze Battle Royale kunnen spelers van alle vaardigheidsniveaus en met alle speelstijlen nieuwe manieren vinden om te spelen en worden daarvoor beloond. 

  • Spelers kunnen in-match cash verzamelen om te besteden bij de buy stations, die over de hele map zijn verspreid. Hier kan je uitrusting, field upgrades, kill-streaks of revive tokens voor gesneuvelde teamgenoten aanschaffen.
  • Squads kunnen kiezen voor het aannemen van contracts, optionele in-match mini missies die over de map zijn verspreid. Na voltooiing worden squads beloond met in-match beloningen die ze een voordeel bieden op de concurrentie, zoals zeldzame loot, in-match Cash, XP en Weapon XP.
  • Wanneer je tijdens een match wordt uitgeschakeld, is je gevecht daarmee nog niet voorbij. In de Battle Royale van Warzone zijn er namelijk verschillende manieren waarop spelers zich een weg terug naar het slagveld kunnen banen:
    • De Gulag is een manier om een tweede kans te verdienen in Battle Royale. Uitgeschakelde spelers worden naar de Gulag verplaatst voor een 1-versus-1-gevecht met een andere gevallen speler. Alleen de winnaar krijgt de kans om in de match teruggeplaatst te worden.
    • Daarnaast kunnen spelers genoeg in-match Cash verdienen voor de aanschaf van een Self-Revive Kit, waarmee ze zichzelf kunnen genezen als ze door een tegenstander zijn uitgeschakeld.

Spelers kunnen ook gevallen teamgenoten terugbrengen door genoeg in-match Cash te verdienen en daarmee een  Squad Buyback te kopen bij één van de Buy Stations die over de map zijn verspreid. 

Warzone biedt ook toegang tot een grootschalige combat modus genaamd Plunder, waarin de vrijheid van Battle Royale samensmelt met razendsnelle Call of Duty actie. 

  • In Plunder worden teams gedropt in een spectaculaire race om zoveel mogelijk in-match Cash te verzamelen door het plunderen van Supply Boxes, het uitschakelen van tegenstanders, het voltooien van Contracts of het bezetten van de Cash Deposit locaties.
  • Alle spelers krijgen een onbeperkt aantal respawns, hun eigen loadout en killstreaks terwijl ze verschillende teamstrategieën kunnen inzetten om hun verzameling in-match Cash te beschermen en laten groeien. 
  • Er zijn verschillende manieren om te winnen voor vrijwel eindeloos veel creatieve mogelijkheden om op het slagveld te zegevieren.

Call of Duty: Warzone ondersteunt crossplay en biedt verenigde progressie met alle modi van Call of Duty: Modern Warfare. Spelers die de volledige versie van Modern Warfare al bezitten, kunnen alle reeds verdiende content meenemen naar Warzone, inclusief Battle Pass-items, Operators, wapens en aanpassingsvoorwerpen. Alle in Warzone gemaakte progressie telt mee bij de algemene Modern Warfare voortgang. Spelers die de volledige versie van Modern Warfare niet bezitten kunnen alle gemaakte progressie en verzamelde items van Warzone meenemen naar Modern Warfare, mochten ze deze game ooit aanschaffen.
Daarnaast heeft Warzone dezelfde Item Shop en hetzelfde Battle Pass systeem als Modern Warfare. Dit systeem biedt toegang tot een nieuwe operator en nieuwe wapens, wapen blauwdrukken, operator-skins, XP-tokens en meer. Het Battle Pass systeem laat spelers gratis twee nieuwe functionele wapens ontgrendelen, plus maximaal 300 COD Points en calling cards door de game te spelen. Spelers die hun game naar een nieuw niveau willen tillen kunnen  voor 1.000 Call of Duty Points de Season Two Battle Pass aanschaffen. Hiermee kan je maximaal 100 tiers aan nieuwe content ontgrendelen, inclusief een instant unlock van de iconische Special Forces Operator, Lieutenant Simon “Ghost” Riley.

Het Call of Duty Endowment (C.O.D.E.) Defender Pack is ook tijdelijk terug in de Call of Duty Store en bevat elf in-game items, inclusief de cosmetische wapenvariant ‘Defender Pistol’, een weapon-camo en een horloge. 100% van de nettowinst die Activision met het Pack verdiend gaat direct naar de Call of Duty Endowment, een non-profitorganisatie die veteranen in de VS en het Verenigd Koninkrijk helpt met het vinden van kwalitatieve banen.