Home Nieuws Gadgets & Electronica Nokia 9 en 1+ op Mobile World Congress

Nokia 9 en 1+ op Mobile World Congress

Het lijkt erop dat Nokia zich klaar maakt z om twee nieuwe toestellen te presenteren tijdens de aankomende Mobile World Congress in Barcelona het zou dan gaan om de Nokia 9 en Nokia 1 Plus.

De Nokia 9 zou de duurste variant worden. Het toestel heeft namelijk liefst 5 camera’s en 1 dieptesensor achterop. Op Googles Android Enterprise-site zijn namenlijk meer specificaties van deze smartphone opgedoken.

Zo noemt desbetreffende site onder andere een 6 inch-scherm, 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. maar dit toestel wordt nog wel aangedreven door de Snapdragon 845 dit erwijl dit voorjaar al de eerste smartphones met een Snapdragon 855-chipverwacht worden maar ook dit is nog even speculeren.

De Nokia 1 die vorig jaar verscheen was al echt instapmodel met een goedkope prijs van onegveer 100 euro. het lijkt er sterkt op dat de Nokia 1 Plus daarop voortbouwt maar dan wel in een duurdere versie en mogelijkheden. De smartphone loopt wel op Android Go, een variant van Android die juist geoptimaliseerd is voor goedkope smartphones.

Er is 1GB werkgeheugen, een compacte accu met een capaciteit van 2500 mAh en een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 480 pixels. Zowel voorop als achterop zitten camera’s, het is dus even afwachten waar Nokia daadwerkelijk mee komt tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, we zijn in ieder geval reuzebenieuwd!

Foto: Nokia 1

Vorig artikelTest je kennis in de nieuwe online VI Sportquiz
Volgend artikelVAR Beelden FC Utrecht – PSV vrijgegeven