Home Nieuws Gadgets & Electronica Nokia 6300 4G en de Nokia 8000 4G binnenkort verkrijgbaar

Nokia 6300 4G en de Nokia 8000 4G binnenkort verkrijgbaar

HMD Global, home of Nokia phones, voegt twee nieuwe telefoons toe aan het portfolio feature phones – de Nokia 6300 4G en de Nokia 8000 4G. De twee smart feature phones zijn gebaseerd op hun voorgangers met het klassieke candybar-ontwerp, waarmee HMD Global een ode brengt aan zijn Finse roots. Dankzij 4G-connectiviteit en de uitrusting met het KaiOs besturingssysteem bieden de nieuwe Nokia feature phones essentiële moderne functies, tegen betaalbare prijzen. 

Smart feature phones combineren de functionaliteiten van smartphones met eenvoud (een fysiek toetsenbord in plaats van een touchscreen), een lagere prijs en een langere batterijduur. Volgens eigen data van HMD Global worden deze telefoons wereldwijd steeds populairder. De statistieken geven aan dat het gebruik van feature phones in september 2020 met 3,8% is gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

De nieuwe Nokia 6300 beschikt over 4G-connectiviteit en is HMD Globals goedkoopste telefoon tot nu toe die geschikt is voor WhatsApp. De nieuwe Nokia 8000 heeft een elegant, op glas geïnspireerd ontwerp en biedt alle essentiële functies voor featurephone-liefhebbers, inclusief 4G-connectiviteit.

Beide telefoons bieden de mogelijkheid om als wifi-hotspot te fungeren, waarmee connectiviteit gedeeld kan worden. In de KaiStore vinden gebruikers honderden apps, waaronder Facebook, YouTube en Google Maps. Tevens zijn de telefoons uitgerust met Google Assistant voor stembediening. 

“Als bedrijf hechten we een groot belang aan de essentiële rol die telefoons in ons dagelijks leven spelen, zeker in de huidige tijd. Het is ons doel om iedereen met elkaar in contact te brengen en verbonden te houden”, zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer en Vice President van HMD Global Noord-Amerika. “De betaalbare Nokia 6300 4G en Nokia 8000 4G bieden connectiviteit en stijl, gebaseerd op ons vertrouwde erfgoed, opnieuw ontworpen voor de moderne tijd. Met de introductie van deze nieuwe feature phones willen we onze fans de kans geven een telefoon te kiezen die het beste bij hun levensstijl past.”

Nokia 6300 4G

Geïnspireerd op de originele Nokia 6300 brengt de nieuwe Nokia 6300 4G moderne connectiviteit en een retro design samen. De smart feature phone is geschikt voor WhatsApp, waarmee het HMD Global’s goedkoopste telefoon is die over deze functionaliteit beschikt.  Daarmee is het een zeer geschikt toestel voor gebruikers die moderne functionaliteiten zoeken voor een betaalbare prijs. Via honderden apps die beschikbaar zijn in de KaiStore, waaronder ook Facebook en YouTube, blijven gebruikers in contact met familie, vrienden en collega’s.

De wifi-hotspot op de Nokia 6300 4G kan gebruikt worden om een internetverbinding te delen of een laptop of tablet verbonden te houden, zodat gebruikers op een groter scherm kunnen browsen.

De Nokia 6300 4G draait op KaiOS en is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 210-processor, zodat dagelijkse taken soepeler verlopen. Google Assistent maakt stembediening mogelijk. Dankzij de duurzame behuizing kan het toestel tegen een stootje. 

Nokia 8000 4G

De Nokia 8000 4G onderscheidt zich door een premium design in vier op edelstenen geïnspireerde kleuren: Onyx, Opal, Citrine en Topaz. De featurephone is ontworpen om lang mee te gaan en biedt daarom een lange batterijduur en een duurzame afwerking van polycarbonaat.  Het slijtvaste 3D-toetsenbord is comfortabel en zorgt voor een goede grip. Het royale 2,8-inch scherm biedt ruimte genoeg om chats en filmpjes duidelijk te kunnen bekijken. Dankzij 4G-connectiviteit verloopt dagelijks socializen en entertainment via populaire apps zoals WhatsApp, Facebook en YouTube soepel. In de KaiStore zijn nog honderden andere apps te vinden. Verder maakt Google Assistent het mogelijk om basistaken handsfree uit te voeren

Bron © HMD