Home Nieuws Gadgets & Electronica Nóg dunner, lichter en krachtiger: De vernieuwde Zenbooks van ASUS zijn binnenkort...

Nóg dunner, lichter en krachtiger: De vernieuwde Zenbooks van ASUS zijn binnenkort verkrijgbaar

Vandaag heeft ASUS details bekendgemaakt over zijn vernieuwde ZenBooks, die binnenkort verkrijgbaar zijn: de ZenBook 14 (UX425) en ZenBook 13 (UX325). De modellen worden gekenmerkt door extreme draagbaarheid, veelzijdigheid, tijdloos design en de kracht die nodig is om overal efficiënt te kunnen werken. 

Vakkundig vervaardigd 
De ZenBook is vakkundig ontworpen om werkzaamheden on-the-go gemakkelijk uit te voeren en om moeiteloos opgeborgen te kunnen worden in een tas of koffer, zonder in te hoeven leveren op prestaties. Deze nieuwe modellen kennen een dikte van slechts 13.9mm en gewicht van net iets meer dan een enkele kilogram, waardoor de gebruiker amper door heeft dat hij een laptop met zich meedraagt. 

Beide notebooks zijn gecertificeerd naar militaire standaarden op het gebied van duurzaamheid. Ze hebben verschillende, loodzware tests doorstaan om optimale weerbaarheid en stevigheid te kunnen garanderen. Voorbeelden van deze tests zijn blootstelling aan zonnestraling, vallen van grote hoogten en extreme temperaturen. De ZenBooks overleven een de val van een bureau of onverwachte stoten dus zonder moeite, waar je ook bent. Beide modellen zijn verkrijgbaar in de stijlvolle kleur ‘Pine Grey’ en op de deksel is de iconische, cirkel gesponnen metalen afwerking van ASUS te vinden.

Extra veelzijdig, extra veel batterijduur
Ondanks de zeer compacte behuizing is er een grote hoeveelheid poorten te vinden in de ZenBooks: HDMI, 2 x Thunderbolt™ 3 USB-C®, USB 3.2 Gen 1 Type-A en een MicroSD-kaartlezer zijn allemaal aanwezig om de gebruiker niet tegen beperkingen aan te laten lopen. Ook zorgt het kleine formaat van de laptop niet voor de reductie van batterijduur. Integendeel, want deze gaat tot maar liefst 22 uur mee. Indien de accu toch leeg is, dan kan de gebruiker hem in slechts 49 minuten tijd tot 60% opladen. 

Op het randje
De vernieuwde ZenBooks beschikken over een kraakhelder, vierzijdig NanoEdge-beeldscherm. De randen zijn zó dun, dat er sprake is van een screen-to-body ratio van maar liefst 90% in het geval van de UX425 (tegenover 88% op de UX325). Het scherm is bovendien erg zuinig: Met een verbruik van 1-watt kan het beeldscherm een helderheid tonen van maar liefst 450 nits in het geval van de UX325 (tegenover 400 nits op de UX425). Hierdoor wordt bovendien de levensduur van de batterij gemaximaliseerd. 

Overal is rekening mee gehouden
Op de vernieuwde ZenBook 14 (UX425) kun je altijd rekenen. Niet alleen vanwege de punten die hierboven worden opgesomd, maar ook vanwege zijn NumberPad. Dit is een numeriek touchpad dat verschijnt op de plek van de touchpad wanneer de gebruiker dat wil. Hiermee kunnen berekeningen razendsnel worden gemaakt en wordt het gebrek aan een numeriek keypad op compacte laptops op een slimme manier opgelost. 

Prijs en beschikbaarheid
De ZenBook 14 (UX425) en ZenBook 13 (UX325) zijn binnenkort verkrijgbaar in Nederland en België. In onderstaande tabel zijn de beschikbare configuraties te vinden: 

NaamModelKleur BeeldschermCPUGPUWerkgeheugenOpslag Adviesprijs
ZenBook 14UX425Pine Grey14 inch FHD NanoEdge-beeldscherm (400 nits)Intel® Core™ i7-1065G7 ProcessorIntel Graphic Iris PlusLPDDR4X 16GB (On board)1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0  SSD€1.299.-
ZenBook 13UX325Pine Grey13.3 inch FHD NanoEdge-beeldscherm (450 nits)Intel® Core™ i7-1065G7 ProcessorIntel Graphic Iris PlusLPDDR4X 16GB (On board)1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0  SSD€1.299.-

Bron © ASUS