Home Nieuws Gadgets & Electronica Nikon ontwikkelt twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven

Nikon ontwikkelt twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven

© Nikkon

Nikon kondigt met trots de ontwikkeling aan van twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven: de NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, een lichtsterk objectief met middellange tele- en vast brandpunt, en de NIKKOR Z 26mm f/2.8, een plat groothoekobjectief met vast brandpunt. Beide objectieven zijn compatibel met het Z-vattingsysteem.

De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S maakt deel uit van de alsmaar groeiende S-Line¹ NIKKOR Z-objectiefserie en biedt een uitstekende beeldreproductie en een prachtige bokeh. Dit objectief breidt de mogelijkheden van portretfotografie uit en is met name geschikt voor trouw- en modefotografie.

De NIKKOR Z 26mm f/2.8, het tweede krachtige objectief dat wordt ontwikkeld, heeft een zeer platte en lichte behuizing, ideaal voor amateurfotografen die veel onderweg zijn met hun camera’s. Dit objectief met vast brandpunt is de perfecte aanvulling voor in de fototas en zorgt ervoor dat fotografen geen enkele kans op een mooi beeld voorbij laten gaan.

Nikon stelt zich tot doel een leidende rol te spelen in de beeldverwerkingscultuur en producten te ontwikkelen die niet alleen aan de wensen van de gebruikers voldoen, maar hen ook in staat stelt hun volledige creatieve en technische potentieel te benutten.

VOETNOOT: ¹ De S-Line is een klasse NIKKOR Z-objectieven die een uitstekende optische kwaliteit laat zien en voldoet aan een hoge standaard voor ontwerpprincipes en kwaliteitscontrole

Bron en foto © Nikon