Home Nieuws Gadgets & Electronica Nieuwe technologieën voor elke auto met de FM-transmitter van Hama

Nieuwe technologieën voor elke auto met de FM-transmitter van Hama

Niet elke autoradio is voorzien van Bluetooth. Ook USB-ingangen of een SD-kaartslot zijn niet altijd standaard aanwezig. Met het juiste accessoire kunnen deze functies echter vrij eenvoudig achteraf worden ‘ingebouwd’. Zo kan zelfs een oudere auto genieten van de nieuwste technologieën.

Een nieuwe smartphone, maar een oude autoradio… Dat zorgt voor problemen wanneer de bestuurder graag muziek vanaf zijn smartphone via de boxen van zijn auto wil laten spelen. Hama kan hier een oplossing bieden: de FM-zender met Bluetooth en handsfree-functie.


Deze FM-transmitter zet muziek van de smartphone om in radiofrequenties, zodat deze door de radio kan worden ontvangen en – dankzij Bluetooth – geheel onafhankelijk van de aansluiting van de muziekbron kan worden afgespeeld. Daarbij wordt de laatst ingestelde FM-frequentie automatisch opgeslagen. Voor nog meer flexibiliteit kan muziek ook worden afgespeeld via de geïntegreerde microSD-kaart of de USB-aansluiting. De tweede USB-aansluiting is uitgerust met Qualcomm Quick Charge 3.0-technologie en is geschikt voor het razendsnel opladen van mobiele apparaten. De FM-transmitter krijgt zijn stroom via de sigarettenaansteker van de auto.


Verder is de ingebouwde handsfree-functie ook praktisch. Bij een inkomende oproep schakelt het toestel automatisch over van muziek naar handsfree-modus. Met één druk op de knop kan het gesprek aangenomen of beëindigd worden, of het nummer die het laatst werd gebeld, kan snel opnieuw opgebeld worden.

Aangeraden verkoopprijs: € 34,99

Bron en foto © Hama

Vorig artikelNederland stopt uit voorzorg met het vaccineren van mensen tot 60 jaar met AstraZeneca
Volgend artikelNHL 21 komt op 12 april naar de Play List van EA Play, FIFA 21 komt in mei naar de Play List
Ik ben de eigenaar van Planetzone