Home Nieuws Gadgets & Electronica Nieuwe software-updates voor Galaxy Buds2 Pro en Galaxy Watch-serie verbeteren de Galaxy...

Nieuwe software-updates voor Galaxy Buds2 Pro en Galaxy Watch-serie verbeteren de Galaxy camera-ervaring

© Samsung

Samsung kondigt nieuwe software-updates[1] aan voor de Galaxy Buds2 Pro en Galaxy Watch-serie. De nieuwe software verbetert het vastleggen van ervaringen door gebruikers over de hele wereld. De Galaxy smartphones van Samsung bieden al lange tijd de beste ervaringen voor iedereen die mooie momenten wil vastleggen via foto’s en video’s. De ervaringen voor de gebruiker worden nu nog beter door de koppeling van de smartphone met de nieuwste Wearables. Dankzij 360 graden Audio Recording, wordt omringend geluid naar videocontent gebracht. Ook vergemakkelijkt een upgrade van de Camera Controller het in- en uitzoomen. Deze software-updates tonen de ambitie van Samsung om bestaande producten van de beste gebruikservaring te blijven voorzien.

360 Audio Recording: Leg de wereld vast zoals jij het hoort

Met 360 Audio Recording[2] kunnen gebruikers het geluid in de video vastleggen, precies zoals zij het horen. Door de Galaxy Buds2 Pro te koppelen aan een Galaxy smartphone kan iedereen overal en altijd video’s maken met realistisch geluid, zonder het gebruik van professionele apparatuur. Doordat er in elk oordopje een microfoon zit, kan het geluid in 360 graden worden opgevangen. Zo wordt de sensatie gewekt dat de luisteraar zich daadwerkelijk in de ruimte bevindt. Hierdoor kunnen gebruikers met een verbonden koptelefoon, de video’s met levensecht geluid bekijken.

360 Audio Recording is de eerste functie in de Galaxy-lijn die gebruikmaakt van LE Audio, een nieuwe en geavanceerde Bluetooth audiostandaard. Dankzij deze nieuwe technologie is de geluidskwaliteit verbeterd en wordt het accuverbruik verminderd. Daarnaast zorgt de LE Audio voor een complexer en rijker geluid, waardoor de geluidservaringen ook zijn verbeterd. LE Audio brengt nu ook geluidsopnamen naar de Galaxy Buds2 Pro door tegelijkertijd gebruik te maken van de microfoons aan zowel de linker- als de rechterkant. Wanneer je de Buds2 Pro aan een Galaxy Z Flip4 of Fold4 smartphone koppelt, dan ervaar je hoe het samenspel van kwaliteitsgeluid en -video je midden in de ruimte brengt.

Camera Controller: Maak de perfecte foto vanaf je pols

Door foto’s en video’s te maken met een Galaxy houd je in elke situatie de creatieve controle. Een voorbeeld hiervan, is de Camera Controller-app op de Galaxy Watch. Met deze app kunnen gebruikers de camera van hun telefoon rechtstreeks vanaf hun pols bedienen. Een nieuwe update, die binnenkort beschikbaar is op de Galaxy Watch5- en Watch4-serie, voegt zoommogelijkheden toe aan Camera Controller[3]. Gebruikers kunnen de zoomcamera op afstand bedienen, door simpelweg op de wijzerplaat te knijpen of door aan de ring rond het scherm te draaien. Deze functie is ideaal voor het maken van groepsfoto’s of selfies op grotere afstand.

Ter bevordering van de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf heeft Samsung uiteengezet hoe Everyday Sustainability het inbouwen van duurzaamheidsfuncties in de populairste producten en diensten van het bedrijf – zal bijdragen aan een gezonder milieu. Dit houdt onder andere in hoe duurzamere producten kunnen worden gecreëerd door innovatief ontwerp op het gebied van materialen en energie-efficiëntie.

“Door duurzaamheid in te bouwen in de productervaringen kunnen wij en de vele mensen over de hele wereld die onze producten gebruiken, bijdragen aan een gezondere planeet,” zei Inhee Chung, Vice President van Corporate Sustainability bij Samsung. “Als gevolg hiervan zijn sommige van onze meest populaire producten nu ook onze duurzaamste.”

Samsung kondigde aan dat veel van hun televisies en smartphones van gerecyclede materialen worden gemaakt, waaronder gerecycled plastic van afgedankte visnetten. Door gebruik te maken van Samsung huishoudapparaten, geheugenoplossingen en 5G radionetwerk chipsets kunnen klanten energie besparen. Daarnaast helpen Samsungs SmartThings Energy en AI Energy Mode consumenten ook om energie en kosten te besparen en tegelijkertijd hun totale klimaatimpact te verlagen.

Beschikbaarheid[4]

De nieuwe 360 Audio Recording-functie wordt vanaf 17 januari uitgebracht via een software-update op de Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Z Flip4 en Z Fold4. De geüpdatete Camera Controller is vanaf februari beschikbaar op de Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 en Watch4 Classic.

Wil je meer te weten komen over de nieuwe, geavanceerde Galaxy smartphone? Neem dan deel op 1 februari aan Galaxy Unpacked. 

Handige links:

Om meer te weten te komen over de Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro ga je naar:

[1] De software-updates zijn in de Benelux beschikbaar vanaf 17/01/2023.

[2] De functie zal beschikbaar zijn op Galaxy Buds2 Pro in combinatie met een Galaxy smartphone met One UI 5.0 of hoger en met LE Audio-ondersteuning, inclusief Galaxy Z Filp4, Z Fold4 en de aankomende Galaxy smartphones. Vereist installatie van de nieuwste softwareversies op de Galaxy smartphone en Galaxy Buds. Om de functie te activeren, ga je naar de Samsung Camera-app > Camera-instellingen na het selecteren van Videomodus > Geavanceerde video-opties > schakel 360 Audio-opname in.

[3] De functie is beschikbaar op de Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 en Watch4 Classic in combinatie met een Galaxy smartphone met One UI 5.1 of hoger en met ondersteuning voor de Camera Controller-app. Vereist installatie van de nieuwste softwareversie via de Galaxy Wearable-app.

[4] Beschikbaarheid kan verschillen per markt, provider, model en gekoppelde smartphone. De update is in eerste instantie beschikbaar op Bluetooth-versies en wordt later uitgerold naar LTE-versies.

Bron en foto © Samsung