Home Nieuws Gadgets & Electronica Nieuwe feature beschikbaar voor de Samsung Galaxy Book-serie

Nieuwe feature beschikbaar voor de Samsung Galaxy Book-serie

© Samsung

Als onderdeel van Samsungs missie om de connectiviteit tussen mobiel en computer te optimaliseren, is de nieuwe ‘Recent Websites’-functie van Microsoft Phone Link nu beschikbaar voor Galaxy-toestellen en de Galaxy Book-serie.

Apparaten die goed met elkaar communiceren verhogen de productiviteit en het gebruiksgemak, maar er is altijd ruimte om die grenzen nog verder te verleggen. Uit een recent onderzoek[1] blijkt dat 77% van de respondenten meerdere apps en apparaten voor een taak gebruikt, maar ook vindt dat dit veel extra moeite kan kosten. Daarom is Samsung Electronics altijd op zoek naar nieuwe manieren om de beste oplossingen te bieden, zodat verschillende apparaten – zoals smartphones, pc’s, tablets, horloges – makkelijker en beter met elkaar verbonden zijn.

Een van deze nieuwe functies is Recent Websites[2]: een update voor de Microsoft Phone Link App[3] die nu beschikbaar is voor de Galaxy Book-serie, waarmee gebruikers moeiteloos verder kunnen surfen vanaf hun smartphone op hun pc. Deze functie maakt het browsen gemakkelijker, sneller en productiever. 

Galaxy Book-gebruikers kunnen nu met een klik recente acties van hun smartphone inladen zodat opnieuw browsen op meerdere apparaten niet meer nodig is. Dit zorgt voor een snelle en handige navigatie. Stel dat een gebruiker iets wil opzoeken op zijn/haar telefoon en meerdere tabbladen opent. Op een bepaald moment kan het efficiënter zijn om diezelfde tabbladen op een groter scherm te openen en aan de slag te gaan met enkele pc-programma’s. Met de Recent Websites-functie is dit gemakkelijker dan ooit, zodat gebruikers nieuwe tabbladen kunnen openen zonder terug te hoeven gaan om zoektermen of hun browsegeschiedenis te controleren.

Om de Recent Websites-functie te gebruiken, moet de Galaxy-smartphone gekoppeld worden aan de Galaxy Book via ‘Link to Windows’ op jouw telefoon en de ‘Microsoft Phone Link App’ op jouw pc. Vervolgens open je de Microsoft Phone Link App of het vervolgmenu op je computer, die een lijst met websites weergeeft die je onlangs op je smartphone hebt geopend. Als je op één van deze websites klikt, wordt deze direct geopend op je Galaxy Book. Recent Websites is een van de vele nieuwe en toekomstige functies die de Galaxy-smartphones en de Galaxy Book-serie beter laten samenwerken dan ooit. Door continu de grenzen op te zoeken, biedt Samsung haar klanten de mogelijkheid om hun apparaten op een innovatieve en gemakkelijke manier te gebruiken. Blijf op de hoogte van het komende Galaxy Unpacked-evenement om meer te horen over hoe Samsung blijft innoveren als het gaat om de connectiviteit tussen apparaten binnen de Galaxy Book-serie en daarbuiten.

[1] Samsung Design Innovation Center Communication Behaviors Research, 2021 (n = 100)

[2] ‘Recent Websites’ is alleen beschikbaar bij gebruik van de Samsung Internet app op Samsung Galaxy smartphone met One UI 3.1.1 of hoger (Samsung Galaxy S, Note, Z Fold, Z Flip) en Windows PC met Windows 10 20H1 of hoger. De laatste app-updates voor Koppeling met Windows Service (2.3 of hoger) is vereist. Beschikbaarheid van functies kan per applicatie verschillen. [3] Gebruikers moeten hun Samsung Galaxy-toestel koppelen aan hun Windows PC via ‘Link to Windows’ op de telefoon en de Microsoft Phone Link App op de PC en de set-up aanwijzingen volgen, inclusief het aanmelden bij hetzelfde Microsoft account. Link naar Windows is vooraf geïnstalleerd op bepaalde Samsung Galaxy toestellen. PC (Microsoft Phone Link App) vereist Windows 10 of hoger. Microsoft Phone Link beveelt aan dat het Samsung Galaxy-apparaat zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt als de pc. Sommige mobiele apps kunnen het delen van content op andere schermen beperken. Sommige gerelateerde functies kunnen per apparaat verschillen.

Bron en foto © Samsung