Home Nieuws Gadgets & Electronica Motorola lanceert de ThinkPhone

Motorola lanceert de ThinkPhone

© Motorola

Vandaag onthult Motorola de ThinkPhone by Motorola, ook om de 30ste verjaardag van de ThinkPad te vieren. Deze zakelijke smartphone heeft de vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid van elk Lenovo Think-apparaat. ThinkPad staat, naast vertrouwde kwaliteit, voor innovatieve technologie, en doelgericht ontwerp. ThinkPhone by Motorola is een unieke combinatie van Motorola’s toonaangevende mobiele innovatie en Lenovo’s jarenlange inzet voor bedrijven om klanten beveiligingsoplossingen te bieden. Het toestel integreert naadloos met een ThinkPad, zoals de nieuwste ThinkPad X1 Carbon Gen 11.

Met ThinkPhone beschikken klanten over een complete set beveiligings- en supportfuncties ondersteund door ThinkShield. ThinkShield is een superieur beveiligingsplatform – met een fundamenteel beveiligingsbeleid, toepassingen, gespecialiseerde hardware, software en processen die de beveiliging van het gehele apparaat waarborgen.

IT-organisaties kunnen erop vertrouwen dat de apparaten van hun bedrijf worden beschermd met ingebouwde Artificial Intelligence- hardware-beveiligingsoplossingen, zoals Moto Threat Defense. Daarnaast kunnen organisaties ThinkPhones eenvoudig instellen voor hun medewerkers met Zero Touch Enrollment en al hun ThinkPhones beheren met oplossingen zoals Moto OEMConfig en Moto Device Manager. Samen met de nieuwe smartphone lanceert Motorola ook Moto Secure, een app die dient als een hub voor zaken met betrekking tot beveiliging en privacy. In combinatie met Moto OEMConfig of Moto Device Manager kunnen IT-beheerders op afstand Moto Secure-functies op ThinkPhones configureren, van vergrendelingsscherminstellingen en netwerkwaarschuwingen tot het wissen van pincodes. Daarnaast wordt de ThinkPhone geleverd met Moto KeySafe, een aparte processor die op Android draait en een extra beveiligingslaag toevoegt om de meest gevoelige smartphonegegevens beter te beschermen. Het isoleert pincodes, wachtwoorden en cryptografische sleutels en slaat ze op in een fraudebestendige omgeving, waardoor de gegevens van binnenuit worden beschermd.

Naast deze beveiligingsfuncties is dit apparaat MIL-STD 810H gecertificeerd1, ontworpen met een lichtgewicht aramidevezel die sterker is dan staal, een aluminium frame en Gorilla® Glass Victus™, zodat het gemakkelijk schokken en vallen tot 1,25 meter doorstaat. Door IP68-certificering2 kan de ThinkPhone stof en water tot een diepte van 1,5 meter gedurende maximaal 30 minuten weerstaan. Dit alles in een hoogwaardig, maar bestendig en duurzaam ontwerp. De ThinkPhone heeft ook de iconische, aanpasbare, Red Key aan de zijkant van het toestel om direct toegang te bieden tot de meest kritische zakelijke apps of direct de mobiele en PC-ervaringen te integreren.

ThinkPhone by Motorola introduceert Think2Think-connectiviteit powered by Ready For3, een set van productiviteitsverhogende toepassingen waarmee zakelijke eindgebruikers kunnen genieten van naadloze integratie tussen een ThinkPhone en ThinkPad. De Think2Think-toepassingen zijn:

  • Instant Connect: Telefoon en PC weten wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn en maken verbinding via WiFi.
  • Unified Clipboard: Breng gekopieerde tekst of recente foto’s, gescande documenten en video’s over tussen apparaten door ze in elke app op het bestemmingsapparaat te plakken.
  • Unified Notifications: Telefoonmeldingen verschijnen direct in het Windows Action Center. Als je op een melding klikt, wordt de bijbehorende telefoonapp automatisch geopend op het scherm van de pc.
  • File Drop: Sleep eenvoudig bestanden tussen ThinkPhone en PC.
  • App Streaming: Open elke Android-toepassing rechtstreeks op de PC.
  • Geavanceerde Webcam: Profiteer van de krachtige ThinkPhone-camera’s en AI-mogelijkheden en gebruik deze als webcam voor videogesprekken.
  • Instant Hotspot: Maak met één klik verbinding met het internet, rechtstreeks vanaf de PC om gebruik te maken van de 5G-connectiviteit van de ThinkPhone.4

Alles op de ThinkPhone is ontworpen met productiviteit in het achterhoofd. Motorola heeft samengewerkt met partners, zoals Microsoft, om commerciële klanten van Motorola de beste productiviteitservaringen te bieden en ThinkPhone-gebruikers te helpen zaken met de groots mogelijke eenvoud gedaan te krijgen. Bij de lancering van de ThinkPhone zijn de mobiele apps Microsoft 365, Outlook en Teams vooraf geïnstalleerd – waardoor het gemakkelijker is om aan de slag te gaan. Bovendien kunnen gebruikers de benodigde content en tools vinden, nieuwe documenten bewerken of maken, of mobielvriendelijke functies gebruiken waarmee zij een PDF kunnen scannen met de camera of een document kunnen dicteren met hun stem.

Motorola en Microsoft werken ook samen om extra ervaringen mogelijk te maken; waaronder het toevoegen van push-to-talk via de ThinkPhone’s iconische Red Key. Hierdoor kunnen gebruikers direct communiceren op de Walkie Talkie-app via Microsoft Teams. Beide bedrijven werken samen om het gemakkelijker te maken om vanaf elke plek productief te zijn door Windows-desktops rechtstreeks naar de ThinkPhone te streamen. Werknemers kunnen hun ThinkPhone gebruiken om veiliger toegang te krijgen tot hun gepersonaliseerde Windows apps, content en instellingen, zodat ze meer gedaan krijgen, waar ze ook werken.

Voor jarenlange topprestaties wordt deze smartphone aangedreven door het Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform. Met dit platform wordt alles direct geopend en verlopen zelfs de zwaarste workflows soepel. Bovendien is ThinkPhone uitgerust met 5G-technologie en Wi-Fi 6E-compatibiliteit, waardoor de kracht van de nieuwe 6GHz Wi-Fi-standaard vrijkomt die de snelste internetsnelheden biedt die momenteel beschikbaar zijn.

ThinkPhone wordt geleverd met een groot 6,6″ FHD+ display en een batterij met meer dan 36 uur batterijduur5. De meegeleverde 68W TurboPower universele oplader geeft gebruikers in slechts enkele minuten opladen, power voor een hele dag. Deze lichtgewicht, draagbare lader is zo krachtig dat hij ook een laptop of elk USB-C-apparaat van stroom kan voorzien.

De ThinkPhone heeft een 50MP Ultra Pixel camera die premium beeldkwaliteit levert bij elk videogesprek, ongeacht de lichtomstandigheden. Deze Ultra Pixel camera is ideaal voor het vastleggen van zelfs de kleinste details door het maken van foto’s met 32x meer focus pixels, en nauwkeuriger beelden van projecten, notities en schetsen – allemaal met ongelooflijke helderheid en detail.

Prijs en beschikbaarheid

De ThinkPhone is vanaf eind januari in Nederland verkrijgbaar. De prijs wordt later bekendgemaakt.

Bron en foto © Motorola