Home Nieuws Gadgets & Electronica Mac bestaat 40 jaar

Mac bestaat 40 jaar

© Apple

Veertig jaar geleden bracht Mac een revolutie teweeg in personal computing, en vandaag de dag blijft het Mac-assortiment de grenzen van computergebruik verleggen, waardoor allerlei soorten mensen in staat worden gesteld hun beste werk te doen.

De overstap naar Apple Silicon in het hele Mac-assortiment heeft de ervaring voor Mac-bezitters getransformeerd, van enorme prestatieverbeteringen tot een ongelooflijke batterijduur en een opnieuw ontworpen productontwerp. Er is nog nooit een beter moment geweest voor Intel-gebaseerde Mac-gebruikers om te upgraden naar een Mac met Apple Silicon, of voor pc-gebruikers om over te stappen naar Mac.

Mac op 40-jarige leeftijd – Mac is beter dan ooit

Geen compromissen

Apple Silicon heeft het Mac-assortiment getransformeerd met zijn razendsnelle prestaties en energiezuinigheid. Ongeacht of je een laptop of een desktop gebruikt, je zult voelen hoe responsief je Mac is dankzij deze ongelooflijke innovatie.

Lange batterijduur

Dankzij de efficiëntie van Apple-silicium leveren Mac-laptops een uitzonderlijke batterijduur en ongelooflijke prestaties, of je nu wel of geen stopcontact hebt aangesloten. Voorbij zijn de dagen dat u tijdens een vergadering of lezing op zoek moest naar een stopcontact. Met één keer opladen kunt u nu tot 22 uur batterijduur leveren op een MacBook Pro 16-inch, of 18 uur op onze dunste, lichtste laptop MacBook Air 13-inch.

Mac + iPhone = Samen beter

Een van de meest geliefde functies voor Mac-gebruikers is hoe goed het samenwerkt met andere Apple-apparaten. Van de basisfuncties (al uw contacten, foto’s, agenda’s, notities en bestanden gesynchroniseerd op uw iPad, iPhone en Mac) tot meer geavanceerde functies: Mac dekt uw volledige workflow.

– Als uw iPhone of iPad en Mac zich dicht bij elkaar bevinden, maakt Handoff het mogelijk om automatisch door te geven wat u doet van het ene apparaat naar het andere. Bijvoorbeeld begin met het schrijven van een e-mail op uw iPhone, maak deze af op uw Mac, start een rapport op uw iMac, verplaats het naar uw iPad om het onderweg te bewerken.

– Met Continuity Camera kunt u uw iPhone gebruiken als secundaire camera voor al uw videoconferentiegesprekken op uw Mac, zodat u over een andere optie of hoek beschikt om er altijd op uw best uit te zien.

– Met  Universal Clipboard kunt u afbeeldingen, video of tekst op uw iPhone of iPad kopiëren en vervolgens in een andere app op uw dichtstbijzijnde Mac plakken.

– Gebruik uw iPad en Mac samen met één trackpad en toetsenbord, met Universal Control, en bereik maximale productiviteit.

– Geen wifi? Met Instant Hotspot kan uw Mac op afstand de Persoonlijke Hotspot op uw iPhone activeren wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn.

Prestatie

Werk slim en snel. Van het ontwerpen van een verbluffende presentatie tot het maken van een epische spreadsheet: met Mac kun je sneller meer gedaan krijgen, of je nu naar de les rent of een bedrijf runt. Van het opnemen van een podcast tot het monteren van je eerste speelfilm: je kunt op geheel nieuwe manieren doen, maken en creëren met de snelheid en kracht van de uiterst capabele Mac.

Geniet van de stilte

Apple Silicon maakt ook een stille of bijna stille werking mogelijk, zelfs als u hard werkt. Het ventilatorloze ontwerp van MacBook Air 13-inch en 15-inch betekent dat je hem kunt gebruiken en nooit een ventilator hoort. Een vrijwel geruisloze werking is een kenmerk van het hele assortiment.

Duurzaam Gebouwd

Mac is gebouwd om lang mee te gaan en is ongelooflijk duurzaam, zodat gebruikers jarenlang van hun Mac kunnen genieten. Om de duurzaamheid te garanderen, wordt Mac beoordeeld in het Reliability Testing Lab van Apple, waarbij gebruik wordt gemaakt van rigoureuze testmethoden die de ervaringen van klanten simuleren.

Bron en foto © Apple

Vorig artikelDavid Jurásek naar TSG Hoffenheim
Volgend artikelX(Twitter)-uitdager ‘Threads’ bereikt in eerste vier weken ruim 800 duizend Nederlanders
Ik ben de eigenaar van Planetzone