Home Nieuws Gadgets & Electronica Logitech G zorgt voor ultrarealistische race-ervaring met G923 racestuur voor PC en...

Logitech G zorgt voor ultrarealistische race-ervaring met G923 racestuur voor PC en Xbox One

Logitech G, een merk van Logitech, (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) en toonaangevend innovator op het gebied van gamingtechnologieën en -uitrustingen, onthulde vandaag het Logitech G923 racestuur en pedalen, een high-performance racestuur dat een revolutie teweegbrengt in de simrace-ervaring. De G923 is ontworpen voor maximaal realisme en is voorzien van TRUEFORCE™, een nieuw force feedback-systeem dat in de fysica en audio-engine van een game draait voor een ultrarealistische ervaring. 

“Een geweldig force feedback-racestuur kan het verschil zijn tussen het passeren van de finish en crashen op de boarding”, zegt McLaren F1-coureur Lando Norris. “TRUEFORCE maakt het verschil en geeft me een realistische en accurate ervaring achter het stuur. Nu kan ik voelen of mijn achterwielen hun grip verliezen of dat ik op het punt sta te gaan draaien, waardoor ik de beste kans krijg om snel te corrigeren en de concurrentie voor te blijven.”

TRUEFORCE is een eigen high-definition force feedback-technologie die een revolutie teweegbrengt in wat er allemaal mogelijk is in racegames. Door gebruik te maken van de in-game fysica en audio in realtime, kunnen spelers meer dan ooit tevoren dingen voelen zoals het gebrul van een motor, de tractie van de banden, het terrein van de baan en de feedback van het stuurwiel. TRUEFORCE maakt direct verbinding met in-game engines en verwerkt deze gegevens tot 4000 keer per seconde om next-gen realisme en detail in te produceren in alle ondersteunde spellen.

“De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met simcoureurs en professionele autocoureurs aan de ontwikkeling van een volwaardige, realistische rijervaring als geen ander”, aldus Ujesh Desai, General Manager bij Logitech G. “Met TRUEFORCE voel je de weg echt aan, samen met alle subtiele kenmerken van de racewagen. Het verhoogt de ervaring, en iedereen die het heeft getest liep altijd met een glimlach weg!”  

Ontworpen voor de hedendaagse simracers, zijn het G923 racestuur en de pedalen gemoderniseerd met een geborsteld metalen stuurwiel, gepolijste pedalen en een lederen wielhoes voor maximaal comfort. Daarnaast is de G923 ontworpen met een aantal nieuwe functies, waaronder:

  • Programmeerbare Dual Clutch Launch Controls – maakt het voor racers mogelijk om schoner en sneller van de lijn te komen met een programmeerbare dubbele koppeling die maximale tractie en minimale rookontwikkeling mogelijk maakt.
  • Ingebouwde toerenteller – ingebouwde gekleurde LED-lampjes geven uw toerentalbereik aan en waarschuwen de racer wanneer hij de redline raakt.
  • On-Wheel Game Controls – Xbox-spelbesturing is geïntegreerd in het stuurwiel voor totale controle binnen handbereik.
  • Progressieve rempedalen – met een nieuwe progressieve veer voor een meer responsief gevoel voegt de nieuwe rempedaal meer realisme en controle toe.
  • 24-punts keuzeknop – met de ingebouwde keuzeknop kan de racer de tractie, de koppeling, de elektronische stabiliteitscontrole, de remkracht en nog veel meer aanpassen.

Prijs en beschikbaarheid
Het Logitech G923 racestuur en pedalen is beschikbaar voor PC en Xbox One, en zal ook werken met de nieuwe Xbox Series X zodra deze lanceert eind dit jaar. Het Logitech G923 racestuur en pedalen zal naar verwachting vanaf 25 augustus 2020 verkrijgbaar zijn bij MediaMarkt Nederland en MediaMarkt België, voor een adviesprijs van €399,99. Vanaf 1 oktober zal het Logitech G923 racestuur ook verkrijgbaar zijn bij de bekende retailers/etailers.

Bron © Logitech