Home Nieuws Gadgets & Electronica Logitech G introduceert mechanisch PRO X toetsenbord met vervangbare switches

Logitech G introduceert mechanisch PRO X toetsenbord met vervangbare switches

Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) en een toonaangevende fabrikant als het gaat om nieuwe gaming technologieën en gear, heeft vandaag het mechanische Logitech G PRO X gamingtoetsenbord onthuld. Dit nieuwe toetsenbord bevat meerdere switches, waaronder ‘Clicky’, ‘Linear’ en ‘Tactile’. 

‘Ik hield ontzettend van het originele PRO toetsenbord, maar ik heb altijd al een versie gewild met clicky schakels’, zei Broken Blade, TSM League of Legends. ‘Nu heb ik een PRO toetsenbord met blauwe switches en ik kan niet wachten om hem te gebruiken tijdens het volgende toernooi waar wij aan meedoen.’ 

Het toetsenbord is ontworpen om aan de buitengewoon hoge standaarden van ‘s werelds beste esporters te voldoen en de PRO X is bovendien gebouwd om competitieve spelers een verbeterde game-ervaring te bieden en professionele duurzaamheid. 

‘Gamers, en professionals in het bijzonder, hebben verschillende voorkeuren als het gaat om toetsenbord switches’, zegt Ujesh Desai, vice president en algemeen manager van Logitech gaming. ‘Daarom wilden we een nieuw toetsenbord voor pro’s ontwerpen dat beschikt over verwisselbare switches. Door gamers de mogelijkheid te bieden om switches te gebruiken, die aansluiting vinden bij hun speelstijl, hebben we een nieuwe standaard gezet als het gaat om optimalisatie voor de unieke behoeften van de gebruiker.’

Het nieuwe toetsenbord borduurt voort op het ruimtebesparende ‘tenkeyless’ design dat door professionals wordt gewaardeerd. Hierdoor is het extra eenvoudig om het toetsenbord mee te nemen naar een toernooi en bovendien komt er extra ruimte op tafel vrij om een muis te gebruiken. De afneembare Micro-USB connector verzekert de gebruiker dat de kabel niet breekt op het verbindingspunt wanneer deze in beweging komt, bijvoorbeeld als het toetsenbord naar een event wordt meegenomen in een tas. Daarnaast beschikt het toetsenbord over aanpasbare RGB-verlichting, die tevens kan worden opgeslagen op een onboard geheugenprofiel. 

Prijs en beschikbaarheid
Het mechanische Logitech G PRO X toetsenbord met verwisselbare GX ‘Clicky’, ‘Linear’ of ‘Tactile’ switches is vanaf oktober 2019 beschikbaar voor een adviesprijs van €149,00. Het gamingtoetsenbord zal alleen verkrijgbaar zijn op LogitechG.com. Pakketten met 92 vervangende GX ‘Clicky’, ‘Linear’ en ‘Tactile’ switches kunnen worden aangeschaft via LogitechG.com voor €49,00.

Het mechanische Logitech G PRO toetsenbord met niet-verwisselbare clicky switches is vanaf november 2019 beschikbaar voor een adviesprijs van €129,00 en zal verkocht worden via onder andere Coolblue, Bol.com, MediaMarkt en Alternate.