Home Nieuws Gadgets & Electronica LG’s nieuwe V60ThinQ 5G met Dual Screen, ontworpen voor mobiele toekomst

LG’s nieuwe V60ThinQ 5G met Dual Screen, ontworpen voor mobiele toekomst

LG Electronics (LG) onthult vandaag een nieuwe V-serie smartphone, de LG V60ThinQ 5G. Dit nieuwe toestel heeft een verfijnd design en maakt 5G-verbinding mogelijk. Ook zijn de audio-, video- en fotofuncties verbeterd en de software is bijgewerkt. De nieuwe LG V60ThinQ 5G is gemaakt voor een mobiele levensstijl en ontworpen om de productiviteit en entertainment te optimaliseren. LG werkt voor de lancering van dit 5G-toestel in de eerste fase exclusief samen met KPN.

Camera’s en audio- en videokwaliteit van wereldklasse
De LG LG V60ThinQ 5G is uitgerust met de meest geavanceerde camerafuncties en technologieën om de video-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Het toestel heeft twee camera’s aan de achterkant en een time of flight-sensor (ToF) met 64MP-cameralens voor het maken van scherpere en helderdere foto’s, ongeacht de lichtomstandigheden. Het toestel heeft ook een 13MP groothoeklens voor het maken van allesomvattende foto’s. De LG V60ThinQ 5G is het eerste LG-toestel dat 8K video-opnames ondersteunt voor het maken van video’s met de beste kwaliteit.

Naast de nieuwste camera en video-innovaties, borduurt deze nieuwste smartphone verder op de technologieën waar LG om bekendstaat; superieure audiotechnologie. De vier nieuwe, hoogwaardige microfoons maken het mogelijk om geluidsopnames uit verschillende hoeken te maken, wat zorgt voor een realistische geluidservaring ongeacht de omgeving. Ook heeft het toestel Voice Bokeh, een functie die onderscheid maakt tussen stemmen van gebruikers en achtergrondgeluiden. Hierdoor kunnen contentmakers zich focussen op waar het om gaat door overige ruis weg te filteren. Ook beschikt het toestel over de LG 3D Sound Engine, een audio verwerkingstechnologie die voor het eerst werd geïntroduceerd op LG OLED-televisies. Deze innovatie herkent het type content dat wordt afgespeeld en optimaliseert het geluid voor de beste geluidservaring. 

All-day 5G
LG’s nieuwste V-serie is gemaakt om het meeste uit het 5G-netwerk te halen. De telefoon heeft een royale 5.000mAh-batterij zodat je optimaal gebruik kan maken van het 6,8-inch OLED-display en het Dual Screen. Hierdoor kun je dus langer genieten van hoge kwaliteit films, games en videogesprekken. De LG V60ThinQ 5G is ook uitgerust met de beste Qualcomm’s processors – Snapdragon 865 Mobile Platform en Snapdragon X55 5G modem – om de snelste 5G-ervaring te garanderen.  

Modern en functioneel ontwerp
Zowel de telefoon als het geüpgrade tweede scherm, dat we eerder zagen in de LG G8X, hebben een superscherp 20.5:9 ratio FHD+ P-OLED-display dat bijna een halve inch groter is dan zijn voorloper, maar dankzij het dunne OLED-scherm is de nieuwe Dual Screen alsnog lichter dan zijn voorganger. Door de geribbelde achterkant heeft het toestel een betere grip en dankzij het dubbele scherm is multitasken, gamen en entertainment leuker dan ooit. Bovendien kunnen gebruikers het 2.1-inch Cover Display van de LG Dual Screen zo instellen dat de belangrijkste informatie altijd in één oogopslag wordt weergegeven of dat het beeldscherm na 10 seconden overgaat op het time-out scherm. 

Naadloos design
De LG V60ThinQ 5G heeft een naadloos design van metaal en glas en voelt hierdoor luxe aan. In combinatie met twee nieuwe kleuren, afgewerkte randen en het ruime 6,8-inch OLED-display is deze smartphone klaar voor het 5G-tijdperk. 

“Aangezien de wereldwijde 5G-markt steeds groter wordt, is het onze strategie om verschillende 5G-toestellen te introduceren en zo tegemoet te komen aan de toenemende vraag van de consument,” aldus Morris Lee, president van LG’s Mobile Communication Company. “De LG V60ThinQ 5G met Dual Screen is het ideale toestel voor consumenten die graag content creëren, consumeren en delen in het 5G-tijdperk.”

Beschikbaarheid 
De LG V60ThinQ 5G rolt vanaf begin volgende maand uit in de belangrijkste markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. In Nederland is het toestel begin maart exclusief verkrijgbaar via pre-order bij KPN. Het toestel is vanaf begin mei leverbaar. 

Key Specifications:

LG V60ThinQ 5G

  • Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 865 Mobile Platform with Snapdragon X55 5G Modem
  • Display: 6.8-inch 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)
  • Memory: 8GB RAM / 128GB or 256GB ROM* / microSD (up to 2TB)
  • Camera:
    • Rear: 64MP Standard (F1.8 / 0.8μm / 78˚) Pixel Binning to 16MP
    • 13MP Super Wide (F1.9 / 1.0μm / 117˚)
    • Z Camera (ToF Receiver / Emitter) Front: 10MP Standard (F1.9 / 1.22μm / 72.5˚)
  • Battery: 5,000mAh
  • Operating System: Android 10
  • Size: 169.3 x 77.6 x 8.9mm
  • Weight: 214g
  • Network: 5G / LTE / 3G / 2G
  • Connectivity: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac, ax / Bluetooth 5.1 / NFC /USB Type-C (USB 3.1 Compatible)
  • Biometrics: In-Display Fingerprint Sensor
  • Colors: Classy Blue, Classy White Others: Stereo Speaker / 4Ch Microphones / AI CAM / Google Lens /32-bit Hi-Fi Quad DAC / LG 3D Sound Engine / HDR10+ /Qualcomm Quick Charge™ 4+ / MIL-STD 810G Compliance /IP68 Water and Dust Resistance / LG Pay / FM Radio

LG Dual Screen

  • Display: 6.8-inch 20.5:9 FHD + P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)
  • Cover Display: 2.1-inch Mono
  • Size: 175.9 x 86 x 14.9mm
  • Weight: 134g
  • Contact Type: USB Type-C
  • Folding Type: 360 Freestop Hinge
  • Colors: Black, White
Vorig artikel[Review] The Call of the Wild
Volgend artikelExperimensen terug met Stefano Keizers
Ik ben de eigenaar van Planetzone