Home Nieuws Gadgets & Electronica LG’s 2021 Soundbars bieden premium geluid en AI toepassingen met duurzaam design

LG’s 2021 Soundbars bieden premium geluid en AI toepassingen met duurzaam design

LG Electronics (LG) start de wereldwijde introductie van de 2021 LG Soundbar line-up. De nieuwe modellen zorgen voor een premium luisterervaring, veelzijdigheid en handige bediening. Bovendien biedt de line-up eenvoudige connectiviteit, slimme functionaliteiten en een stijlvol design met een moderne look waarmee de soundbars perfect passen bij LG’s TV’s en bij elk interieur. De lat wordt nog hoger gelegd met milieubewuste designs en verpakkingen.

Nieuw dit jaar zijn de soundbars waarmee gebruikers van de voordelen kunnen genieten van de AI Sound Pro-functie van de LG TV. Het geluid van de TV wordt afgespeeld via de soundbar met de TV Sound Mode Share, waardoor de superieure audio processing power van AI Sound Pro wordt geleverd op de meer geavanceerde luidsprekers van de nieuwe soundbars. LG’s soundbars bieden nu dezelfde geluidsmodi als de TV’s uit de 2021 line-up, zodat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen de soundbar en de TV met behulp van de tv-afstandsbediening zonder een verlies van kwaliteit.

De 2021 line-up is te gebruiken met meerdere spraakassistenten vanaf een slimme speaker, waaronder Google Assistant en Amazon Alexa.1 Het is nu makkelijker dan ooit om apparaten te bedienen en je favoriete muziek af te spelen vanaf gekoppelde apparaten en diensten. En met ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Chromecast, kunnen klanten hun favoriete muziek en andere content direct vanaf hun iPhone, iPad,Mac of Android Device streamen, bedienen en delen.

Als het gaat om performance, vind je in de LG’s 2021 soundbars alle sterke punten van hun voorgangers.  Veel van de nieuwe modellen zijn voorzien van Meridian Audio tuning en Meridian technologie. In de Music Mode zorgt dit voor een uitzonderlijk authentieke luisterervaring. De nieuwe feature, Meridian Horizon-technologie, is het resultaat van LG’s langdurige samenwerking met Meridian Audio.2 Deze innovatie upgrade tweekanaals stereocontent tot meerkanaals audio om het publiek een echt meeslepende luisterervaring te bieden, ongeacht de positie of locatie van de soundbars in de ruimte.

Alle 2021 soundbars van LG ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X voor dynamische driedimensionale audio. Met Dolby Vision-compatibiliteit via 4K pass-through, zorgen de nieuwe modellen voor het niveau van beeld- en geluidskwaliteit dat nodig is voor een echte bioscoopervaring.

Veel van de nieuwe modellen zijn Hi-Res Audio gecertificeerd, wat lossless playback verzekert op 24bit/96kHz met alle levendigheid en nuance van de originele studio-opname. Verbeterde gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige connectiviteit zijn ingebouwd in de 2021 LG Soundbar line-up met HDMI eARC ondersteuning voor een hogere bitrate, hoge resolutie content en ongecomprimeerde Dolby Atmos® audio met slechts één kabel. Bovendien bieden de USB-weergave en Bluetooth-streaming meer handige manieren voor gebruikers om te genieten van hun favoriete audio-content op de nieuwste modellen.

LG’s geavanceerde AI-functies verbeteren de gebruikerservaring nog meer. AI Room Calibration biedt optimaal geluid in elke omgeving, met behulp van spatial awareness-technologie. Hiermee worden de afmetingen van een kamer gemeten, vervolgens worden de audio-instellingen van de soundbar aangepast op de specifieke kenmerken van de ruimte. De AI Sound Pro maakt gebruik van adaptieve geluidsregeling om het frequentiebereik en de uitbreiding van het geluidsveld automatisch aan te passen, afhankelijk van het type content waarnaar de gebruiker kijkt of luistert: nieuws, muziek of film.

Meer aandacht voor duurzaamheid en milieu

Het belang van home entertainment is in het huidige tijdperk van social distancing toegenomen, net als de aandacht voor het milieu. Bovendien vinden consumenten het belangrijk dat bedrijven oprecht bezig zijn met duurzaamheid. Van productieprocessen tot de gebruikte materialen en verpakkingen, LG’s nieuwste soundbars zijn ontworpen met de gezondheid van de planeet in het achterhoofd.

In haar streven naar een duurzame toekomst, kiest LG voor een meer eco-bewuste benadering van productontwikkeling, verpakking en verzending van haar 2021 soundbars. LG is de eerste in de industrie die audio-producten ontwerpt die een SGS Eco Product Certification ontvangen. Voor veel soundbar verpakkingen verving LG  materialen die gebruikt werden in eerdere modellen door gerecyclede materialen. Zo is één model voorzien van jersey stof gemaakt van gerecyclede PET-flessen.3 Gecertificeerd als Global Recycled Standard-compliant en UL-milieuclaim gevalideerd, belanden er per elke SP7Y soundbar bijna zeven plastic flessen minder op de vuilnisbelt.

Om de impact op het milieu en de hoeveelheid afval nog verder te verminderen, heeft LG gekozen voor milieuvriendelijkere verpakkingen voor haar gehele soundbar line-up. Met behulp van voornamelijk gerecyclede gegoten pulp en veel minder EPS-schuim en plastic, heeft de verpakking een Eco Product certificering ontvangen van Societe Generale de Surveillance (SGS), een gerespecteerde leverancier van test-, inspectie- en certificeringsdiensten gevestigd in Genève, Zwitserland.4 Bovendien is de verpakking ontworpen in een “L”-vorm, zodat meer eenheden in minder vrachtwagens passen, wat een lagere CO2-uitstoot betekent, een cruciaal onderdeel van het bereiken van duurzaamheid..

De nieuwe LG Soundbar modellen, waaronder SP11RA, SP9YA, SP8YA en SP7Y zullen vanaf deze maand op de belangrijkste markten in Europa, waaronder de Benelux, en Noord-Amerika worden geïntroduceerd, met later dit jaar nog meer modellen.

Specificaties:

# # #

Models SP11RA, SP9YA, SP8YA are compatible with multiple voice assistants.

2 Models SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y, feature Meridian Horizon.

Model SP7Y uses jersey fabric made from PET bottles.

Models SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y are certified as Eco Products by SGS.

LG Electronics

Bron en foto © LG Electronics

Vorig artikelTenminste 12.000 fans in stadion bij EURO 2020 in Amsterdam
Volgend artikel[NEW] Ryan Babel – Young Champ
Ik ben de eigenaar van Planetzone