Home Nieuws Gadgets & Electronica JBL introduceert eerste JBL Bar 9.1 True Wireless Surround Sound Soundbar met...

JBL introduceert eerste JBL Bar 9.1 True Wireless Surround Sound Soundbar met Dolby Atmos

Filmliefhebbers, opgelet! De nieuwste toevoeging aan JBL’s populaire Bar Serie brengt de bioscoop audio-ervaring direct naar de woonkamer. De JBL Bar 9.1 biedt draadloos Surround Sound met JBL Original Pro Sound – nu met de toegevoegde kracht van Dolby Atmos en streaming mogelijkheden van Google Chromecast en Apple Airplay 2. 


Voor entertainment-fanaten die zich willen onderdompelen in de nieuwste blockbuster of hun favoriete film of sportprogramma opnieuw willen beleven, levert de JBL Bar 9.1 een surround sound-ervaring die alleen JBL waarmaakt. De Bar 9.1 is de eerste JBL soundbar met ingebouwde Dolby Atmos voor een ultieme bioscoopsfeer. Luisteraars voelen de helikopters bijna rondcirkelen boven hun favoriete actieheld dankzij de vier opwaartse Dolby Atmos drivers. Deze aangepaste drivers brengen het geluid letterlijk naar nieuwe hoogten door gebruik te maken van reflecties in de ruimte die geluid vanuit alle hoeken weerkaatsen. Ondertussen schieten de twee afneembare, draadloze achterluidsprekers het geluid naar het plafond en terug voor een unieke 3D-luisterervaring. Met 820 Watt van het totale systeemvermogen genieten luisteraars van Oscar-waardige prestaties dankzij krachtige, kristalheldere audio. Om het Bar 9.1-systeem compleet te maken, levert de 10-inch subwoofer met ingebouwde versterker een krachtige, pulserende bas. 


Naast de dynamische audio ondersteunt de Bar 9.1 Dolby Vision, een 4K video-ingang die de kijkervaring transformeert en automatisch een optimale beeldweergave voor elk scherm realiseert. De Bar 9.1 beschikt ook over ingebouwde Chromecast en Airplay 2, waarmee gebruikers hun favoriete muziek direct naar de soundbar streamen terwijl ze wachten op de popcorn. 


 “De JBL Bar 9.1 True Wireless Surround Sound met Dolby Atmos zet een nieuwe standaard voor audio in huis”, zegt Dave Rogers, President Lifestyle Audio Division bij HARMAN.”Bij JBL zijn we blij dat we Dolby Atmos voor het eerst aanbieden om professionele, geavanceerde audiotechnologie rechtstreeks naar de huiskamer van de gebruiker te brengen”.

De JBL Bar 9.1 is vanaf voorjaar 2020 verkrijgbaar voor €999 bij de grote retailers en via JBL.nl. 

JBL Bar 9.1 True Wireless Surround Sound met Dolby Atmos functies:

  • De ultieme bioscoopervaring: Creëert een indrukwekkende geluidservaring met naar boven gerichte drivers, afneembare draadloze surround-luidsprekers en 9.1-kanalen uit de gecombineerde audio-expertise van JBL en Dolby.
  • Afneembare luidsprekers met ingebouwde batterijen die je overal kunt plaatsen voor ultieme audiovrijheid. Plaats de twee afneembare surround-luidsprekers willekeurig in een ruimte en geniet van een fantastische audio-ervaring. Na 10 uur afspelen sluit je deze eenvoudig aan op de soundbar om ze op te laden.
  • 10-inch draadloze subwoofer met eigen voeding: Geniet van basversterking om de filmervaring te verbeteren. 
  • Ingebouwde Chromecast en Airplay 2: Stream muziek op hoge resolutie rechtstreeks naar de soundbar.
  • Draadloze Bluetooth®-streaming: Sluit slimme apparaten draadloos aan op de Soundbar en geniet om de beurt van een krachtig geluid.