Home Nieuws Gadgets & Electronica HUAWEI P40 Pro krijgt hoogste DXOMARK-score ooit voor een smartphone

HUAWEI P40 Pro krijgt hoogste DXOMARK-score ooit voor een smartphone

Met trots kondigt Huawei aan dat DxOMark de HUAWEI P40 Pro de hoogste smartphonecamera-waardering ooit heeft gegeven. Aan de HUAWEI P40, die vorige maand werd gelanceerd, is een score van 128 punten  toegekend.

Na rigoureuze tests door DxOMark van de normale en de selfie-camera, verbreekt de HUAWEI P40 Pro de hoogste smartphone-score met vier punten en neemt zo de nummer één positie in. De selfie-camera behaalt ook de hoogste score ooit op een smartphone: de totale score van 103 punten vestigt nieuwe records in bijna iedere test-categorie.

“Onze focus op innovatie betekent dat we consequent producten maken die de grenzen verleggen van wat mogelijk is”, aldus Walter Ji, CEO Huawei Consumer Business Group Western Europe. “De HUAWEI P-serie staat bekend om zijn toonaangevende camera-innovatie en deze erkenning van DXOMark voor de HUAWEI P40 Pro laat zien dat we de lat weer hoger hebben gelegd. Mensen die foto’s willen maken onder alle lichtomstandigheden, zelfs op afstand, kunnen er zeker van zijn dat de HUAWEI P40 Pro de beste smartphone is.”

De HUAWEI P40-serie, die werd aangekondigd via een virtuele keynote op 26 maart 2020, heeft een geavanceerd ontwerp met camera-innovaties die de mogelijkheden voor mobiele fotografie en video-opname radicaal uitbreiden.

De grote 1 / 1,28-inch sensor heeft een ingebedde pixelgrootte van 2,44 µm om de lichtinvoer aanzienlijk te verbeteren voor betere foto’s bij weinig licht, terwijl een nieuw periscoop ontwerp 10x optische zoom realiseert. De HUAWEI P40-serie wordt aangedreven door Kirin 990 5G en ondersteunt high-speed 5G en Wi-Fi 6 Plus. De geavanceerde hardware is ingebed in een mooie en compacte behuizing met het HUAWEI Quad-curve Overflow Display.