Home Nieuws Gadgets & Electronica HUAWEI EMUI 10.1 verder uitgerold: naadloze verbinding en nieuwe fotografie functies

HUAWEI EMUI 10.1 verder uitgerold: naadloze verbinding en nieuwe fotografie functies

De update is vanaf nu beschikbaar voor meer dan 30 Huawei-smartphones en biedt nieuwe functies zoals HUAWEI MeeTime, Multi-Screen Collaboration en Celia-spraakondersteuning

EMUI 10.1, voor het eerst wereldwijd gelanceerd met de HUAWEI P40-series, zorgt voor een naadloze verbinding tussen meerdere apparaten en maakt de smartphone ervaring persoonlijker en veiliger. Dankzij de nieuwe functies kunnen gebruikers verbonden blijven met familie en vrienden, hun productiviteit verbeteren, met meerdere apparaten tegelijk communiceren en dagelijkse taken stroomlijnen. Verder bevat de EMUI 10.1 ook nieuwe fotografie functies. De update werd vanaf 30 april uitgerold naar meer dan 30 Huawei-apparaten en zal medio juni voltooid zijn.

Veiligheid en privacy

EMUI 10.1 garandeert een uitgebreide privacybescherming dankzij volledig gecodeerde lokale- en cloudgegevens, evenals beveiligingsfuncties zoals PrivateSpace, App Lock en Password Vault. De TEE microkernel kreeg de waardering CC EAL 5+; het hoogste niveau van beveiligingscertificering voor een besturingssysteem voor consumentenapparaten wereldwijd. Dit houdt in dat alle transacties, authenticatie en andere gevoelige bewerkingen via het TEE-systeem worden uitgevoerd, om een volledige bescherming te bieden.

Golden Snap

EMUI 10.1 biedt gebruikers intelligente fotografie functies zoals Golden Snap. Tijdens het fotograferen neemt het apparaat in plaats van enkelvoudig frames een 4K bewegend beeld op, waardoor er extra beelden worden gemaakt voor- en nadat de ontspanknop is ingedrukt. Vervolgens analyseert AI Best Moment de beelden om gebruikers te helpen de beste foto te kiezen, terwijl AI Remove Passerby en AI Remove Reflection het mogelijk maken om ongewenste ‘photobombers’ gemakkelijk te verwijderen.

HUAWEI MeeTime

HUAWEI MeeTime ondersteunt 1080p Full HD-videogesprekken op Huawei-smartphones, -tablets en de HUAWEI Vision-tv. HUAWEI MeeTime biedt een heldere beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht of zwak signaal. Daarnaast kunnen gebruikers met MeeTime hun scherm delen tijdens een videogesprek en tegelijkertijd aantekeningen maken.

Multi-Screen Collaboration
Met de Multi-Screen functionaliteit kunnen gebruikers handsfree video- of spraakoproepen via de pc te beantwoorden en bestanden en hyperlinks op de smartphone openen aan de hand van native pc-applicaties voor een verbeterde productiviteit.


Multi-Device bedieningspaneel

Met het bedieningspaneel voor meerdere apparaten kunnen gebruikers gemakkelijk elk aangesloten apparaat in de buurt zien en op een intelligente wijze apparaten in de buurt aanbevelen om de huidige gebruikerservaring te verbeteren. Als je bijvoorbeeld naar HUAWEI Music luistert met een HUAWEI Sound X in de buurt, dan doet het bedieningspaneel een suggestie om de audio-uitvoer over te schakelen naar de slimme luidspreker voor een betere geluidskwaliteit.

HUAWEI Share

HUAWEI Share maakt een snelle bestandsoverdracht mogelijk tussen de smartphone en andere apparaten zoals tablets en pc’s. Met HUAWEI Share op de HUAWEI P40-serie kunnen consumenten muziek naar een slimme luidspreker streamen, schermprojectie starten en verbinding maken met wifi door simpelweg met de smartphone op het apparaat te tikken waarmee ze verbinding willen maken.

Celia

Huawei’s stemassistent wordt geactiveerd door ‘Hey Celia’ te zeggen of de aan / uit-knop een seconde ingedrukt te houden. Dankzij een diepe integratie heeft Celia toegang tot de hardware en AI van het apparaat, waardoor de stemassistent objectidentificatie, het afspelen van media, tekstberichten en face-to-face vertaling kan ondersteunen.


HUAWEI Assistent

EMUI 10.1 brengt HUAWEI Assistant (voor het eerst beschikbaar op de HUAWEI Mate 30 Series) naar meer apparaten. Aangedreven door HUAWEI Ability Gallery brengt de update vier handige functies samen: global search, directe toegang, AI-tips en newsfeed. HUAWEI Assistant helpt gebruikers tijd te besparen en zorgt ervoor dat ze het volledige potentieel van hun smartphone benutten.


Beschikbaarheid

De EMUI 10.1-software-update wordt momenteel uitgerold naar 30 Huawei-apparaten en zal halverwege juni  voltooid zijn. Klik hier voor meer informatie over EMUI 10.1

Bron © Huawei